Ο Μπατίστ για τον Ολυμπιακό, τον συγκάτοικο Σπανούλη και το ζόρικο ΣΕΦ

Ο Μάικ Μπατίστ παραχώρησε συνέντευξη και μίλησε για τα "αιώνια" ντέρμπι που έζησε ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό. Η ενέργεια του Πειραιά και το πάντα ζόρικο για εκείνον ΣΕΦ. 

Ο Μπατίστ για τον Ολυμπιακό, τον συγκάτοικο Σπανούλη και το ζόρικο ΣΕΦ

O Μάικ Μπατίστ αγωνίστηκε για 10 χρόνια στον Παναθηναϊκό (2003-2012, 2013-14) και παράλληλα έζησε πολλά "αιώνια" ντέρμπι" κόντρα στον Ολυμπιακό. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην EuroLeague, αναφέρθηκε στους "ερυθρόλευκους", στην αύρα του Πειραιά, αλλά και στο πάντα δύσκολο για εκείνον Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Συγκεκριμένα, δήλωσε: «Ο Γιώργος Καλαϊτζής μου έλεγε διάφορες ιστορίες και νόμιζα ότι μου έλεγαν επίτηδες πράγματα για να με φοβίσουν! Τους έλεγα ότι «εγώ είμαι από το Λονγκ Μπιτς και τα έχω δει όλα», αλλά όταν βγήκα να κάνω προθέρμανση σκέφτηκα «οκ, εδώ είναι σαν πεδίο μάχης!».

Ήταν παιχνίδι κυπέλλου στο Σ.Ε.Φ, με φιλάθλους και των δύο ομάδων. Ξαφνικά ένας από τους δικούς οπαδούς σκίζει ένα πανό του Ολυμπιακού και ξαφνικά γίνεται κόλαση, αστυνομία στη μέση, χαμός. Εκείνη τη στιγμή βλέπω τον Ομπράντοβιτς που μας κάνει νεύμα να ξαναπάμε μέσα. Όταν πήγα μέσα, βλέπω τον Καλαϊτζή να με κοιτάει με ύφος «εγώ στα είχα πει».

Θυμάμαι να σκέφτομαι «αυτό δεν είναι μπάσκετ, πως θα παίξω, πως θα θυμηθώ την τακτική, τον αντίπαλο μου με όλα αυτά να με αποσπούν;». Ήταν κάτι τελείως διαφορετικό για μένα. Ο Ομπράντοβιτς μας έλεγε πάντα: «ασχοληθείτε με αυτά που μπορείτε να ελέγξετε και μην ασχολείστε με το τι συμβαίνει στην κερκίδα».

Τα δύο γήπεδα που ήταν πολύ δύσκολο να παίξει κανείς ήταν η Χάλα Πιονίρ και το Σ.Ε.Φ. Όταν όμως το συνηθίσεις, είναι φανταστικό να παίζεις αυτά τα παιχνίδια. Ήμουν πάντα ενθουσιασμένος όταν παίζαμε με τον Ολυμπιακό.

Αν κάποιος μπορεί να μείνει στην Αθήνα για μία εβδομάδα πριν από αυτά τα παιχνίδια, θα καταλάβει ότι η ενέργεια της Αθήνας και του Πειραιά είναι διαφορετική. Όταν αυτές οι δύο ομάδες βρίσκονται αντιμέτωπες, είναι η ευρωπαϊκή ελίτ στα καλύτερα της. Πολλές πόλεις δεν το έχουν αυτό, αλλά σε εμάς υπήρχε, γιατί ο Ολυμπιακός ήταν μια ομάδα με ιστορία και παράδοση και γνωρίζαμε ότι ήταν αυτοί που ήθελαν να μας «πιάσουν» και νομίζω ότι κάναμε καλή δουλειά σε αυτό!».

«Μαθαίνουμε ότι το F4 θα γίνει στην Αθήνα, οπότε έχω αφηνιάσει. Όμως πριν ξεκινήσει η σεζόν έχουμε δύο πισωγυρίσματα: ο Γιάκα πάει στην Μπαρσελόνα και ο καλύτερος μου φίλος και συγκάτοικος μου ως τότε, ο Βασίλης Σπανούλης, φεύγει για το Χιούστον! Ήταν οι δύο πρώτοι μας σκόρερ, οπότε σκεφτόμουν «πως θα τα καταφέρουμε όταν χάσαμε τους δύο πρώτους μας σκόρερ, τους δύο καλύτερους μας παίκτες»;