Γιάνις Στρέλνιεκς: «Παιδικό μου όνειρο να παίξω στην ΤΣΣΚΑ, απόλαυσα το μπάσκετ στη Μπάμπεργκ»

Ο Γιάνις Στρέλνιεκς έδωσε μια μεγάλη συνέντευξη, όπου και μίλησε για την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, τις φήμες περί αποχώρησής του, τον Μάικ Τζέιμς, τον Ολυμπιακό αλλά και το μπάσκετ που απόλαυσε στη Μπάμπεργκ μαζί με τον Νίκο Ζήση.

Γιάνις Στρέλνιεκς: «Παιδικό μου όνειρο να παίξω στην ΤΣΣΚΑ, απόλαυσα το μπάσκετ στη Μπάμπεργκ»

Ο Γιάνις Στρέλνικς έδωσε μια πολύ μεγάλη συνέντευξη σε ιστοσελίδα της πατρίδας του όπου και μίλησε για την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, τις φήμες περί αποχώρησής του, τον Μάικ Τζέιμς, τον Ολυμπιακό αλλά και όσα έζησε στη Γερμανία, μαζί με τον Νίκο Ζήση.

Ο γκαρντ των Ρώσων είπε πως βρίσκεται στην Λετονία από τις 27 Μαρτίου, σημειώνοντας πως ταξίδεψε οδικώς γιατί τα αεροδρόμια είχαν κλείσει.

Για την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και τα όσα ακούγονται είπε «όλα είναι φήμες. Δεν ξέρω από που βγαίνουν αυτά τα νέα. Κανένας από δεν μου έχει πει κάτι. Έχω συμβόλαιο με την ομάδα και θα πρέπει να με ειδοποιήσουν.

Σίγουρα η ΤΣΣΚΑ Μόσχας είναι το υψηλότερο επίπεδο που θα μπορούσα να παίξω. Ο Ολυμπιακός έχει καλή οργάνωση αλλά εδώ είναι ένα βήμα παραπάνω. Μόνο το μπάσκετ σκέφτεσαι εδώ και τίποτα άλλο».

Για τη συνεργασία του με τον Ιτούδη: «Η συνεργασία μου με τον κόουτς Ιτούδη είναι καλή. Όλοι οι παίκτες είναι υψηλού επιπέδου. Πρέπει να είσαι έτοιμος να δείξεις τι μπορείς να κάνεις γιατί ο προπονητής παρακολουθεί. Εάν δεν έχεις να δώσεις κάτι καλό, αμέσως θα σε αντικαταστήσει».

Για τον Μάικ Τζέιμς και τη θέση που του αρέσει να παίζει αλλά δεν τον χρησιμοποιούν οι προπονητές: «Με τον Μάικ Τζέιμς δεν είμαστε ανταγωνιστές. Εκείνος είναι που κατευθύνει το παιχνίδι. Είναι ο άσος. Εγώ παίζω περισσότερο στη θέση δύο. Μόνο στη Εθνική Ομάδα της Λετονίας παίζει στη θέση 1. Σε συλλογικό επίπεδο οι περισσότεροι προπονητές στην Euroleague δεν με χρησιμοποιούν σε αυτή τη θέση.

Εμένα μου αρέσουν και οι δυο θέσεις. Βέβαια αισθάνομαι καλύτερα, όταν κατευθύνω εγώ την ομάδα αλλά οι περισσότεροι προπονητές δεν το βλέπουν αυτό».

Για την επόμενη χρονιά, σημείωσε «δεν έχω πλάνα για την επόμενη χρονιά. Δεν μπορώ να το σκέφτομαι. Είναι κάτι που συζητά ο ατζέντης μου. Έχω αποδείξει στην Ευρώπη, σε κάποιους περισσότερο σε άλλου λιγότερο τι μπορώ να κάνω. Αυτό που πρέπει να κάνω είναι να δουλεύω.

Μου αρέσει η Μόσχα. Είμαι κοντά στο κέντρο της πόλης και το διαμέρισμα είναι δίπλα στο γυμναστήριο και στα μαγαζιά. Υπάρχει και ένα σχολείο για μικρά παιδιά, για την κόρη μας. Οι πτήσεις είναι καθημερινές για την Λετονία. Όλα είναι υπέροχα.

Το παιδικό μου όνειρο ήταν να παίξω στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας και ειλικρινά ήταν μια ευχάριστη έκπληξη για εμένα η πρότασή τους. Ήθελα να παίξω στην ΤΣΣΚΑ και φυσικά θέλω να παραμείνω στην ομάδα».

Για το πέρασμά του από τον Ολυμπιακό, είπε πως «μου λείπει η Αθήνα. Πέρασα υπέροχα εκεί. Στον Ολυμπιακό δεν πήγαν τα πράγματα όπως τα περιμέναμε από αθλητικής πλευράς. Αποκλειστήκαμε από τα πλέι οφ της Euroleague ενώ προς το τέλος της σεζόν είχα και τον τραυματισμό στο ματς της Εθνικής και δεν έπαιξα. Σίγουρα Ολυμπιακός ήταν ένα παραπάνω βήμα για εμένα».

Τέλος ο Στρέλνιεκς μίλησε με τα καλύτερα λόγια για το πως έζησε το μπάσκετ στη Γερμανία και στάθηκε στην παρουσία του Νίκου Ζήση. «Σίγουρα στη Γερμανία ένιωσα υπέροχα και άνετα. Ομάδα, παίκτες, σχέσεις, αυτά ήταν τρία όμορφα χρόνια.

Είχαμε έναν πολύ έμπειρο Έλληνα παίκτη, τον Νίκο Ζήση, ο οποίος μας είπε ότι πρέπει να απολαύσουμε αυτό που έχουμε στη Γερμανία, γιατί δεν θα το έχουμε πουθενά αλλού. Έτσι ήταν. Δεν είναι χειρότερα αλλού, όχι, αλλά εκεί ήταν κάτι ιδιαίτερο».