Χάινς: «Η Euroleague το 2016 η πιο σημαντική στιγμή με την ΤΣΣΚΑ»

Ο Κάιλ Χάινς μίλησε στο επίσημο κανάλι της ΤΣΣΚΑ και εξήγησε τους λόγους που αποφάσισε από τη Ρωσία να μετακομίσει στην Ιταλία και την Αρμάνι Μιλάνο.

Χάινς: «Η Euroleague το 2016 η πιο σημαντική στιγμή με την ΤΣΣΚΑ»

Ο Κάιλ Χάινς δέθηκε με την ΤΣΣΚΑ, έγινε αρχηγός στην ομάδα και όσο να ναι, δεν ήταν εύκολο να χωρίσουν μετά από εφτά χρόνια οι δρόμοι τους. Λίγες μέρες μετά την επίσημη ανακοίνωσή του από την Αρμάνι Μιλάνο, ο Αμερικανός σέντερ, ο οποίος έχει κατακτήσει δύο τίτλους της Euroleague με τον Ολυμπιακό και δύο με την Μοσχοβίτικη ομάδα, μίλησε στο επίσημο κανάλι της ΤΣΣΚΑ. Θυμήθηκε στιγμές που πέρασαν στην ομάδα, αλλά και εξήγησε τους λόγους που αποφάσισε από τη Ρωσία να μετακομίσει στην Ιταλία.

«Ήταν και είναι μια πολύ δύσκολη απόφαση. Η ΤΣΣΚΑ και η Μόσχα είναι το σπίτι μου, ήταν η ζωή μου για επτά ολόκληρα χρόνια. Μετά από αυτό το διάστημα ήθελα μια νέα πρόκληση στην καριέρα μου», ανέφερε αρχικά για να προσθέσει: «Ήθελα να δουλέψω πολύ και με τον Έτορε Μεσίνα, να παίξω ξανά με τον Ροντρίγκες. Ήθελα μια νέα εμπειρία και πήρα αυτή την απόφαση. Δεν ήθελα να το κάνω μόνο για την καριέρα μου, αλλά και για την ζωή μου, επίσης».

Αναφορικά με το πόσο θα επηρεάσει την οικογένεια του αυτή η μετάβαση είπε: «Η Μόσχα είναι πολύ σημαντική για εμένα και την οικογένειά μου. Δεν μεγάλωσα μόνο την οικογένειά μου εδώ, αλλά γνώρισα πολύ κόσμο, δημιούργησα σχέσεις, είναι αδέρφια και φίλοι μου εδώ, τα παιδιά μου πήγαν σχολείο στη Μόσχα. Θα είναι μια δύσκολη μετάβαση για όλους μας αλλά έχουμε όμορφες αναμνήσεις από αυτή την πόλη».

Αναφερθείς στις αναμνήσεις από την ΤΣΣΚΑ και τη Μόσχα, ο Χάινς ανέφερε: «Ο τελικός του 2016, που πήραμε την Euroleague ήταν η πιο σημαντική στιγμή. Είχαμε υποστεί σκληρές ήττες, αλλά καταφέραμε να πανηγυρίσουμε, μαζί με τους φιλάθλους μας. Επιστρέψαμε στο ματς, πήγαμε στην παράταση και νικήσαμε. Αυτός ο τίτλος είναι ο πιο ξεχωριστός».

Ερωτηθείς για τα πλάνα του όταν σταματήσει το μπάσκετ, είπε: «Δεν ξέρω τι θα συμβεί μετά το μπάσκετ, για την ώρα σκέφτομαι μόνο το παιχνίδι. Σίγουρα θα παραμείνω κοντά στο μπάσκετ. Η Euroleague μου έδωσε τόσα πολλά και θα χαιρόμουν να κάνω κάτι, για να προσφέρω κι εγώ».