H ΤΣΣΚΑ Μόσχας αποχαιρέτησε τον Χάινς: «Ευχαριστούμε αρχηγέ, ευχαριστούμε πρωταθλητή» (vid)

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας ανακοίνωσε την αποχώρηση του Κάιλ Χάινς μετά από επτά χρόνια. Το «αντίο» των Ρώσων στον Αμερικανό σέντερ, ο οποίος θα συνεχίσει στην Αρμάνι Μιλάνο. 

H ΤΣΣΚΑ Μόσχας αποχαιρέτησε τον Χάινς: «Ευχαριστούμε αρχηγέ, ευχαριστούμε πρωταθλητή» (vid)

Αφού κατέκτησε τις 2 Ευρωλίγκες με τον Ολυμπιακό, το καλοκαίρι του 2013 ο Κάιλ Χάινς πήρε μεταγραφή στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Από το 2014 έως και το 2019, συμμετείχε μαζί της κάθε φορά στα Φάιναλ Φορ, κατακτώντας τα τρόπαια τόσο το 2016, όσο και το 2019.

Συνολικά έμεινε στη ρωσική ομάδα για 7 σεζόν, αγωνιζόμενος σε 414 ματς (πέμπτος στην ιστορία της ομάδας). Σκόραρε 3227 ποντους, μέτρησε 1703 ριμπάουντ (τρίτος) και 284 μπλοκ (δεύτερος). «Ένας αληθινός ηγέτης και αρχηγός, ο οποίος έχει τον σεβασμό όλης της ηπείρου», αναφέρει στο «αντίο» της η ΤΣΣΚΑ, η οποία τον ευχαρίστησε για τις πολύτιμες υπηρεσίες του.

Αντρέι Βατούτιν: «Έγινε παίκτης-σύμβολο για την ομάδα, περάσαμε 7 υπέροχα χρόνια μαζί, μας βοήθησε να πάρουμε 2 Ευρωλίγκες και ήταν εξαιρετικός στα καθήκοντά του. Έχουμε μεγάλο σεβασμό στις αποφάσεις των παικτών, ήθελε μία νέα πρόκληση στην καριέρα του. Κάιλ θα μας λείψεις, σε ευχαριστούμε πολύ για όλα».

Δημήτρης Ιτούδης: «Όλοι ξέρουμε τι σημαίνει ο Χάινς για την ΤΣΣΚΑ. Ήμασταν σε επαφή τις τελευταίες μέρες. Ήθελε να κάνει διαφορετικό από αυτά που έκανε τα τελευταία 7 χρόνια. Θα έχουμε για πάντα μόνο καλές αναμνήσεις για εκείνον».

Κάιλ Χάινς: «Είναι δύσκολο να βάλω σε λέξεις όλα αυτά που έζησα αυτά τα επτά χρόνια. Η ΤΣΣΚΑ θα είναι πάντα στην καρδιά μου, θα είναι στο σπίτι μου. Ευχαριστώ τους συμπαίκτες και τους προπονητές μου, αλλά και τους φιλάθλους, όπως και τη διοίκηση. Κάποιοι θα θυμούνται τις 6 Βαλτικές, τις 2 Ευρωλίγκες, τα 6 Φάιναλ Φορ, αλλά εγώ θα θυμάμαι κυρίως τις σχέσεις και τις φιλίες που δημιούργησα στην ομάδα. Σας ευχαριστώ, ο αρχηγός σας».

Ο Κάιλ Χάινς, ύστερα από επτά χρόνια στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, θα συνεχίσει την καριέρα του στην Αρμάνι Μιλάνο, του Χρήστου Σταυρόπουλου.