Νάχμπαρ: «Οι τραυματισμοί έκαναν τους παίκτες να σκέφτονται τις επιπτώσεις, όχι ο κορονοϊός»

Ο Γενικός Διευθυντής της Ένωσης Παικτών της EuroLeague, Μπόστιαν Νάχμπαρ, αποκάλυψε το σκεπτικό των αθλητών που αποφάσισαν να μην παίξουν για το υπόλοιπο της σεζόν.

Νάχμπαρ: «Οι τραυματισμοί έκαναν τους παίκτες να σκέφτονται τις επιπτώσεις, όχι ο κορονοϊός»

Ο Μπόστιαν Νάχμπαρ είναι ο Γενικός Διευθυντής της Ένωσης Παικτών της EuroLeague (ELPA). Ο παλαίμαχος Σλοβένος φόργουορντ, ο οποίος έπαιξε και στη Μπαρτσελόνα, παραχώρησε συνέντευξη, μιλώντας για τους λόγους που οι παίκτες αποφάσισε να μην παίξουν για το υπόλοιπο της διοργάνωσης.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το πώς αποφασίστηκε να διακοπεί οριστικά η σεζόν: Ήταν μακρά διαδικασία. Ξεκίνησε με τους παίκτες της Αρμάνι, που ένιωθαν ανασφαλείς με το τί γίνεται, μιας και στην Ιταλία η κατάσταση ήταν αλλιώς. Επομένως τότε καταλάβαμε ότι η σεζόν πρέπει να σταματήσει για λίγο. Υπήρξαν πολλές συζητήσεις, πολλή παραπληροφόρηση και πολλή αβεβαιότητα. Θέλαμε να ενημερώσουμε γρήγορα τους παίκτες για την πρόθεση που υπάρχει να μην συνεχιστεί η σεζόν, λόγω του φόβου για ταξίδια και παιχνίδια. Αυτό που θέλαμε σαν Ένωση ήταν να εξασφαλίσουμε το μίνιμουμ των αποδοχών για τους παίκτες και το καταφέραμε με 80% των μισθών τους.

Η Ευρωλίγκα είχε προτείνει να τελειώσει η σεζόν με ένα τουρνουά τον Ιούλιο. Αλλά τα ταξίδια δεν ήταν εύκολη υπόθεση. Όμως, οι τραυματισμοί ήταν εκείνοι που έκαναν τους παίκτες να σκέφτονται τις επιπτώσεις και όχι ο ίδιος ο ιός. Ένιωσαν ότι με 2 εβδομάδες προετοιμασίας και μετά να παίξουν 9 ματς μέσα σε 22 μέρες, το ρίσκο θα ήταν τεράστιο. Έτσι, νιώσαμε ότι πρέπει η πλευρά των παικτών να μιλήσει με την Ευρωλίγκα και έτσι έγινε”.

Για την διαφορά ανάμεσα σε Ευρωλίγκα και ΝΒΑ: ”Καμία φορά ο κόσμος ξεχνάει πως το ΝΒΑ έχει το δικό του πρόγραμμα και το δικό του χρονοδιάγραμμα. Στην Ευρώπη, πρέπει να προσαρμοστείς με βάση τα εθνικά πρωταθλήματα. Γι’ αυτό και είναι δύσκολο. Πρέπει πάντα να έχεις την άδεια ή την έγκριση άλλων. Και αυτό κάνει τα πάντα πιο περίπλοκα”.

Για τις σχέσεις της Ένωσης Παικτών της Ευρωλίγκας με αυτή του ΝΒΑ: ”Η Ένωση Παικτών του ΝΒΑ ήταν πολύ υποστηρικτική από την πρώτη στιγμή, κάτι που το εκτιμούμε. Έχουμε ήδη ξεκινήσει κάποιες συνεργασίες. Όσον αφορά τον κορωνοϊό, το πρόβλημα ήταν ίδιο για όλους. Αλλά η στάση των παικτών δεν ήταν. Από αυτά που ξέρω, οι περισσότεροι παίκτες του ΝΒΑ, οι αστέρες ειδικά, θέλουν να αγωνιστούν και πάλι, οι παίκτες στην Ευρωλίγκα δεν ήθελαν. Και υπάρχει πάντα και το επιχειρηματικό κομμάτι”.