Λάρκιν: «Κανείς δεν θα ήθελε να κερδίσει έτσι την Ευρωλίγκα» (vid)

Παρά το γεγονός πως η Εφές ήταν το ξεκάθαρο φαβορί για τον φετινό τίτλο, ο Σέιν Λάρκιν τόνισε σε δηλώσεις του ότι δεν θα ήθελε να κατακτήσει το τρόπαιο με αυτόν τον τρόπο.

Λάρκιν: «Κανείς δεν θα ήθελε να κερδίσει έτσι την Ευρωλίγκα» (vid)

Η Αναντολού Εφές ήταν πρώτη στη Euroleague και έδειχνε το ξεκάθαρο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου. Παράλληλα, ο Σέιν Λάρκιν πραγματοποιούσε καταπληκτική σεζόν, δείχνοντας ικανός για τον τίτλο του MVP της σεζόν. Ο Αμερικανός γκαρντ ναι μεν νιώθει αδικία για τον τρόπο που εξελίχθηκε η χρονιά, αλλά επεσήμανε πως αυτή ήταν η πιο σωστή απόφαση.

Για την οριστική διακοπή της σεζόν είπε: «Είναι ένα γλυκόπικρο συναίσθημα. Θεωρώ ότι είναι η σωστή απόφαση. Γίνονται τόσα πολλά στον κόσμο αυτή τη στιγμή με τον κορονοϊό που έχουν κάνει τους ανθρώπους να έχουν πνευματική ηρεμία, επιτρέπουν στον κόσμο να είναι με τις οικογένειές τους και επικεντρώνονται στο να παραμένουν υγιείς και ασφαλείς κατά τη διάρκεια αυτής της πανδημίας. Είναι πιο σημαντικό από το να παίζεις μπάσκετ.

Ξέρω ότι λείπει σε όλους μας το μπάσκετ, στον κόσμο, στους προπονητές, στους ιδιοκτήτες, στους παίκτες. Σε όλους μας λείπει ειλικρινά και αν μπορούσαμε να επιστρέψουμε στον Μάρτιο και να ευχηθούμε ο κορονοϊός να μην εξαπλωνόταν όπως έγινε, όλοι μας θα το προτιμούσαμε αυτό. Όμως ο τρόπος με τον οποίο τα πράγματα προχώρησαν... απλώς σκέφτομαι την υγεία κι ότι οι ζωές των ανθρώπων μετρούν περισσότερο από το να πηγαίναμε εκεί έξω και να ρισκάραμε την υγεία μας, είτε με τραυματισμούς είτε έχοντας τον ιό».

Πώς κρίνει την απόφαση; «Ξέρω ότι έχω τη δυνατότητα να δουλέψω αρκετά συχνά και ξέρω παιδιά, με τα οποία έχω μιλήσει, που δεν ακούμπησαν την μπάλα για οκτώ εβδομάδες. Έτσι μπορώ να διατηρήσω ως κάποιο σημείο τη φόρμα μου. Γιατί να είναι δίκαιο εγώ να μπορώ να έχω επαφή με την μπάλα κι άλλοι παίκτες όχι για οκτώ εβδομάδες; Δεν θεωρώ ότι θα ήταν δίκαιο να επιστρέψουμε για να τελειώσουμε έτσι τη σεζόν.

Η Ευρωλίγκα είναι τόσο ανταγωνιστική όπου κάθε ομάδα μπορεί να νικήσει οποιονδήποτε. Αυτή είναι η ομορφιά του παιχνιδιού κι αυτό το κάνει τόσο σπουδαίο. Γι' αυτό το απολαμβάνω. Υπάρχουν τόσοι πολλοί λόγοι που με κάνουν να πιστεύω ότι ήταν η καλύτερη απόφαση να ακυρωθεί η σεζόν, όμως αυτός ήταν ένας από αυτούς».

Για το γεγονός πως η Εφές ήταν πρωτοπόρος και πρώτο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου και πώς νιώθει τώρα που διακόπηκε η σεζόν χωρίς πρωταθλητή, δήλωσε: «Θα έλεγα “όχι” σε έναν τίτλο; Ασφαλώς θα το δεχόμουν. Όμως αν επρόκειτο να πάρουμε τον τίτλο και θεωρώ ότι πολλά παιδιά στην ομάδα νιώθουν το ίδιο, αν τον κατακτούσαμε έτσι, κανείς δεν θα ήθελε να τον κερδίσει με αυτό τον τρόπο. Εγώ σίγουρα όχι, δεν το θέλω. Δεν θα ήθελα να είμαι εδώ για οκτώ εβδομάδες, χωρίς να δουλεύω, χωρίς να αγωνίζομαι, χωρίς να παλεύω για χαμένες μπάλες και ξαφνικά να μου έδιναν τον τίτλο. Θα έλεγα “ευχαριστώ, είναι σπουδαίο”, αλλά δεν θα ένιωθα ότι το δικαιούμασταν. Και ήμασταν τόσο κοντά πέρσι ώστε να το πάρουμε, έτσι φέτος δεν θα μας γέμιζε. Δεν θα νιώθαμε ότι το αξίζαμε.

Αυτός είναι άλλος ένας λόγος για τον οποίο νιώθω ότι είναι η καλύτερη απόφαση. Μπορείς να πεις ότι ήμουν ο επικρατέστερος για MVP φέτος και είδα κάπου ότι δεν θα το δώσουν πουθενά φέτος. Στο τέλος της ημέρας είναι κι αυτό ένα γλυκόπικρο συναίσθημα, επειδή είχα τη σεζόν που είχα, με ρεκόρ και ιστορικές εμφανίσεις.

Όμως στο τέλος της ημέρας είχαν μείνει έξι αγώνες κανονικής περιόδου και ως πέντε αγώνες πλέι οφ ακόμα. Έντεκα αγώνες όπου οι παίκτες που με ακολουθούσαν σε αξιολόγηση θα μπορούσαν να εκτοξευτούν. Θεωρώ ότι με τόσους αγώνες που έμεναν δεν θα ήταν δίκαιο. Προφανώς θα το λάτρευα να τα έχω όλα αυτά, να έχω ένα τρόπαιο MVP της Euroleague για πάντα στο σπίτι μου. Όμως αυτό μου δίνει μεγαλύτερο κίνητρο, περισσότερη αποφασιστικότητα να επιστρέψω και να κερδίσω πιθανώς ένα άλλο. Θεωρώ ότι ήταν η σωστή απόφαση».