Η Βίρτους Μπολόνια εποφθαλμιά τη θέση του Παναθηναϊκού στην EuroLeague!

Ο Λούκα Μπαράλντι, Γενικός Διευθυντής της EuroLeague, τόνισε πως στο ενδεχόμενο που αποχωρήσει ο Παναθηναϊκός, τότε η Βίρτους Μπολόνια είναι έτοιμη για να πάρει μία θέση στη διοργάνωση. 

Η Βίρτους Μπολόνια εποφθαλμιά τη θέση του Παναθηναϊκού στην EuroLeague!

Η Βίρτους Μπολόνια των Μίλος Τεόντοσιτς και Σάσα Τζόρτζεβιτς, έχει ανακάμψει αγωνιστικά τα τελευταία χρόνια και δεν έχει κρύψει πως μεγάλος στόχος της είναι να επιστρέψει στην EuroLeague.

Μάλιστα, η ιστορική ιταλική ομάδα, φέτος αγωνιζόταν στο EuroCup και είχε στόχο να κατακτήσει το τρόπαιο για να λάβει μέρος στην κορυφαία διοργάνωση. Από τη στιγμή, όμως, που η EuroLeague σταμάτησε, ο Τζόρντι Μπερτομέου ισχυρίστηκε πως οι ομάδες θα συνεχίσουν ως έχουν στην επόμενη σεζόν.

Παράλληλα, όμως, δημιουργήθηκε έντονη φημολογία πως ο Παναθηναϊκός κάνει σοβαρές σκέψεις για να αποχωρήσει από την EuroLeague. Με αφορμή το γεγονός, ο εκτελεστικός διευθυντής της Βίρτους Μπολόνια, Λούκα Μπαράλντι, φώναξε «παρών».

Συγκεκριμένα, δήλωσε: «Περιμέναμε πως η Ευρωλίγκα θα διατηρήσει τις ίδιες 18 ομάδες, αλλά τώρα μένει να δούμε αν όλες τους θα θέλουν να συμμετέχουν. Έχει γραφτεί ότι ο Παναθηναϊκός έχει εκφράσει αμφιβολίες. Έχουμε ήδη ζητήσει αν προκύψει κάποιο κενό να πάρουμε τη θέση αυτή.

Δεν με εξέπληξε η απόφαση της Ευρωλίγκας να λήξει τη σεζόν. Ήταν η σωστή απόφαση. Αντίθετα πιστεύω πως θα μπορούσε να συνεχιστεί η σεζόν στο ιταλικό πρωτάθλημα. Θα θυμόμαστε αυτή την χρονιά σαν καταραμένη.

Εμείς κάναμε σχέδια και προϋπολογισμό για την Ευρωλίγκα, αλλά σταματάμε εδώ. Αυτό σημαίνει πως θα έχουμε λιγότερα έσοδα, άρα και μικρότερο μπάτζετ», ανέφερε.