Ιτούδης: «Σπουδαίος ο Σφαιρόπουλος, εκτιμώ τη δουλειά του»

Ο προπονητής της ΤΣΣΚΑ, Δημήτρης Ιτούδης, αναφέρθηκε στην απόφαση της EuroLeague να τερματίσει οριστικά την τρέχουσα αγωνιστική σεζόν. Το σχόλιο του για τον Γιάννη Σφαιρόπουλο. 

Ιτούδης: «Σπουδαίος ο Σφαιρόπουλος, εκτιμώ τη δουλειά του»

Στο Ισραήλ παραχώρησε δηλώσεις ο προπονητής της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Δημήτρης Ιτούδης. Ο Έλληνας τεχνικός αναφέρθηκε στην απόφαση της EuroLeague να σταματήσει οριστικά την τρέχουσα αγωνιστική σεζόν.

Συγκεκριμένα, είπε: "Είναι μία λυπηρή μέρα για το άθλημα και για την EuroLeague. Συνήθως η σεζόν ολοκληρώνεται με την ανάδειξη πρωταθλητή στο γήπεδο, αλλά δυστυχώς πρωταθλήτρια φέτος είναι η πανδημία του κορονοϊού. Παρόλα αυτά, πιστεύω ότι ήταν έξυπνη απόφαση. Έχει την πλήρη στήριξή μου".

Ακολούθως ο Έλληνας τεχνικός πρόσθεσε ότι αν η διοργάνωση συνεχιζόταν κάποιες ομάδες θα είχαν άδικο πλεονέκτημα: "Κάποια πρωταθλήματα άλλων χωρών θα ξεκινήσουν, ενώ στην Ρωσία για παράδειγμα δεν επιτρέπονται καν οι προπονήσεις. Αν η EuroLeague επέστρεφε, θα παίζαμε κόντρα σε ομάδες που θα είχαν δώσει 10-15 παιχνίδια ενώ εμείς δεν θα είχαμε παίξει κανένα.

Πιστεύω ότι οι 11 ομάδες είχαν κοινή γραμμή και ξεπέρασαν ένα εμπόδιο που ήταν δύσκολο να ξεπεραστεί. Θεωρώ οτι ο Ζόρντι Μπερτομέου και οι ομάδες πήραν την σωστή απόφαση, αλλά είναι μία λυπηρή μέρα, αφού δεν θα έχουμε πρωταθλητή φέτος".

Για τον Γιάννη Σφαιρόπουλο είπε: "είναι σπουδαίος άνθρωπος και προπονητής. Έχουμε μία εξαιρετική σχέση και εκτιμώ την δουλειά του και την προσήλωσή του στην προπονητική".