Ζαλγκίρις: Μείωση μπάτζετ, αποχωρεί ο ΛεΝτέι

Μια ημέρα μετά την ανακοίνωση της Euroleague για οριστική διακοπή της φετινής αγωνιστικής περιόδου, δημοσιεύματα στην Λιθουανία κάνουν λόγο για μείωση του μπάτζετ στη Ζαλγκίρις και αποχώρηση του Ζακ ΛεΝτέι.

Ζαλγκίρις: Μείωση μπάτζετ, αποχωρεί ο ΛεΝτέι

Μια ημέρα μετά την ανακοίνωση της Euroleague για οριστική διακοπή της φετινής αγωνιστικής περιόδου, δημοσιεύματα στην Λιθουανία κάνουν λόγο για μείωση μπάτζετ στη Ζαλγκίρις και αποχώρηση του ΛεΝτέι.

Η Ζαλγκίρις κάνει πλάνα ήδη για την επόμενη αγωνιστική περίοδο και όπως αναφέρουν στη Λιθουανία, το μπάτζετ της θα μειωθεί κατά 30% και είναι δεδομένο πως θα έχουμε αποχωρήσεις.

Μάλιστα αναφέρεται χαρακτηριστικά, η Ζαλγκίρις ετοιμάζεται για αλλαγές στο ρόστερ της, αφού οι Λιθουανοί θα χαμηλώσουν το μπάτζετ κατά περίπου 30%.

Αυτό βέβαια στην πράξη σημαίνει πως η ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους θα ξοδέψει περίπου 7-8 εκατομμύρια ευρώ για την επόμενη αγωνιστική περίοδο και θα κοιτάξει να πάρει παίκτες με πιο χαμηλά συμβόλαια.

Μάλιστα, το δημοσίευμα στη Λιθουανία αναφέρει πως λογικά θα αποχωρήσει και ο Ζακ ΛεΝτέι, ο πρώην άσος του Ολυμπιακού, ο οποίος πέρσι το καλοκαίρι έφυγε από τους Πειραιώτες, υπέγραψε στη Ζαλγκίρις και είχε πολύ καλή σεζόν.

Η μείωση του μπάτζετ όμως τον φέρνει στην πόρτα της εξόδου, λόγω υψηλών αποδοχών σε σχέση με τον έτερο ψηλό της ομάδας, τον Αυστραλό Τζοκ Λαντέιλ.

Ο τελευταίος θα αποχωρήσει, μόνο εάν υπάρξει πρόταση από ομάδα του NBA.