Euroleague: Γιατί ο Παναθηναϊκός απειλεί με αποχώρηση!

Στη διαφωνία για τα έσοδα από τη Euroleague, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος είπε -σύμφωνα με πληροφορίες του fosonline.gr- πως αν δεν τακτοποιηθεί αυτό το ζήτημα, ο Παναθηναϊκός θα αποχωρήσει του χρόνου από τη διοργάνωση.

Euroleague: Γιατί ο Παναθηναϊκός απειλεί με αποχώρηση!

Ο Παναθηναϊκός ήταν η μόνη ομάδα που διαφώνησε στην τηλεδιάσκεψη της Euroleague με τις 11 ομάδες-μετόχους για το αν θα συνεχιστεί η σεζόν ή θα διακοπεί οριστικά. Οι 10 ομάδες ήταν θετικές στην πρόταση του Τζόρντι Μπερτομέου να διακόψουν οριστικά τη διοργάνωση (καθώς επίσης και το Eurocup), με τον Παναθηναϊκό να είναι η μόνη ομάδα που τάχθηκε κατά αυτής της απόφασης (10-1), καθώς όπως είπε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος οι ομάδες χάνουν έσοδα.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του ιδιοκτήτη της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, απέμεναν άλλοι 57 αγώνες με την κάθε νίκη να πληρώνει 37 χιλιάδες ευρώ, συν το Final 4 και τα λοιπά, αλλά και τις 2 δόσεις που δεν έχει καταβάλει ακόμα η Euroleague στις ομάδες, ήταν ακόμα 7 εκατομμύρια ευρώ περίπου να μοιραστούν στις ομάδες.

Κάπου εκεί, σύμφωνα με πληροφορίες του fosonline.gr, ο Γιαννακόπουλος είπε πως αν δεν τακτοποιηθούν όλα αυτά τα οικονομικά θέματα, την επόμενη σεζόν ο Παναθηναϊκός θα αποχωρήσει από τη διοργάνωση.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Μπερτομέου δεν είπε πως δεν θα καταβληθούν οι δύο δόσεις στις ομάδες, αλλά τόνισε το αυτονόητο, πως τα έσοδα θα είναι μειωμένα από τη στιγμή που δεν θα γίνουν αγώνες. Χάνει λεφτά αυτομάτως και η Euroleague από τους χορηγούς και τα τηλεοπτικά.