Euroleague: Θα ξεκινήσει μόνο εάν συμφωνήσουν και οι 18 ομάδες

Η Euroleague θα ξεκινήσει και πάλι, μόνο εάν πουν «ναι» και οι ομάδες

Euroleague: Θα ξεκινήσει μόνο εάν συμφωνήσουν και οι 18 ομάδες

Η Euroleague θα ξεκινήσει και πάλι, μόνο εάν πουν «ναι» και οι ομάδες, σύμφωνα με σημερινό λιθουανικό δημοσίευμα.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα basketnews.lt, για να έχουμε επανεκκίνηση της διοργάνωσης και φυσικά ολοκλήρωση, εάν όλα πάνε καλά, θα πρέπει και οι 18 ομάδες να συμφωνήσουν για το τζάμπολ.

Συγκεκριμένα, η ιστοσελίδα αναφέρει ότι στην κρίσιμη συνέλευση της Δευτέρας (25/5) ακόμη κι αν μόνο μία ομάδα ψηφίσει κατά της επανέναρξης, τότε η διοργάνωση δεν θα συνεχιστεί!

Ακόμη το ρεπορτάζ της ιστοσελίδας αναφέρει πως κι αν οι 11 ομάδες-μέτοχοι ψηφίσουν ομόφωνα υπέρ της επανέναρξης (που φαντάζει μάλλον αδύνατο), θα χρειαστούν και οι 7 θετικές ψήφοι από τις υπόλοιπες ομάδες που δεν έχουν εγγυημένο συμβόλαιο τύπου Α.

Γι' αυτό τον λόγο, άλλωστε, το δημοσίευμα γράφει στον τίτλο του πως «η συνέχιση της Euroleague είναι αδύνατη».

Τέλος, θα πρέπει να σημειώσουμε ότι στη Λιθουανία γίνεται λόγος και για τη «μονομαχία» Basketball Champions League - Εuroleague και τονίζεται πως ακόμη 2 έως 4 ομάδες θα αφήσουν το Eurocup για τη διοργάνωση της FIBA!

Θυμίζουμε ότι τη Δευτέρα (25/5) θα γνωρίζουμε οριστικά το μέλλον της φετινής Euroleague. Είναι η ημερομηνία στην οποία η διοργανώτρια αρχή θα ανακοινώσει είτε πως η αγωνιστική σεζόν θα συνεχιστεί είτε πως θα διακοπεί οριστικά!

Παράλληλα, όμως, η Euroleague συγκάλεσε και έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων (στους οποίους βρίσκεται τόσο ο Ολυμπιακός όσο και ο Παναθηναϊκός) για την προσεχή Δευτέρα (25/5).

Ο εκτελεστικός διευθυντής θα συζητήσει με τους εκπροσώπους των ομάδων τα δεδομένα όχι μόνο για τη φετινή αλλά και για την ερχόμενη σεζόν.

Θα συζητηθεί όχι μόνο το μέλλον της διοργάνωσης αλλά και το ενδεχόμενο την ερχόμενη σεζόν να αυξηθούν οι ομάδες. Από 20 να γίνουν 24, όντας χωρισμένες σε δύο ομίλους των 12 ομάδων. Ένα σενάριο και μία προοπτική που θα συζητηθεί.