Final Four 2017: Όταν ο Ολυμπιακός «εκτέλεσε» την ΤΣΣΚΑ στον ημιτελικό με Μάντζαρη-Παπανικολάου

Ο Ολυμπιακός νίκησε για τέταρτη σερί φορά την ΤΣΣΚΑ μέσα σε έξι χρόνια σε επίπεδο Final Four, δημιουργώντας εφιάλτες στους Ρώσους. Τρίποντη εκτέλεση, με πρωταγωνιστές τους Μάντζαρη-Παπανικολάου. 

Final Four 2017: Όταν ο Ολυμπιακός «εκτέλεσε» την ΤΣΣΚΑ στον ημιτελικό με Μάντζαρη-Παπανικολάου

Σαν σήμερα, στις 19 του Μάη το 2017, ο Ολυμπιακός έλαβε μέρος στο τέταρτο Final Four του μέσα σε έξι χρόνια. Αντίπαλος, για ακόμη μία φορά η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, η οποία είχε βρει τον κακό της τον μπελά απέναντι στους Πειραιώτες.

Η ρωσική ομάδα προηγήθηκε στο ημίχρονο με 40-33, είχε το κεφάλι στο σκορ στο 30' (64-60), αλλά στο τέλος, για ακόμη μία φορά, οι "ερυθρόλευκοι" έφεραν τα πάνω-κάτω. Έκαναν την ανατροπή και έφτασαν στη νίκη-πρόκριση (78-82), με... τρίποντη εκτέλεση (14/33-42.4%). O τέταρτος τελικός για τον Ολυμπιακό μέσα σε έξι χρόνια, δείγμα της συνέπειας της ομάδας στις μεγάλες ευρωπαϊκές επιτυχίες.

Μεγάλοι πρωταγωνιστές για τον Ολυμπιακό οι Βαγγέλης Μάντζαρης και Κώστας Παπανικολάου. Ο πρώτος τέλειωσε το ματς έχοντας 12 πόντους με 4/9 τρίποντα, συν 6 ριμπάουντ και 3 ασίστ σε 33 λεπτά συμμετοχής. Ο δεύτερος μέτρησε 14 πόντους με 4/7 τρίποντα, συν 9 ριμπάουντ.

Άξιοι συμπαραστάτες τους οι Γιώργος Πρίντεζης (14 πόντοι, 7 ριμπάουντ) και Βασίλης Σπανούλης (14 πόντοι, 6 ασίστ), ενώ ο Έρικ Γκριν σημείωσε ένα «καυτό» περιφερειακό σουτ λίγο πριν το τέλος του αγώνα, δίνοντας το τελειωτικό χτύπημα στη «ρωσική αρκούδα».

Tα τελευταία δραματικά λεπτά του αγώνα: