Πασκουάλ: Δε μπορώ να καταλάβω γιατί άνοιξε ξανά το θέμα ο Μπερτομέου

Θέση για τα όσα συμβαίνουν με τον Παναθηναϊκό και την ευρωλίγκα πήρε ο Τσάβι Πασκουάλ στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε του αγώνα με τον Κολοσσό.

Πασκουάλ: Δε μπορώ να καταλάβω γιατί άνοιξε ξανά το θέμα ο Μπερτομέου

Ο Βάσκος τόνισε ότι δεν θα πρέπει κανείς να ξεχνάει ότι ο Παναθηναϊκός είναι ιδρυτικό μέλος της Euroleague, ενώ ξεκαθάρισε ότι ότι εξεπλάγην επειδή ο Μπερτομέου αποφάσισε να ανοίξει ξανά το θέμα πριν τελειώσει το Final Four του Βελιγραδίου.

Ακόμα, είπε ότι ευχή του είναι να λήξει οριστικά αυτή η διαμάχη, ενώ δήλωσε περήφανος για την προσφορά του Δημήτρη Γιαννακόπουλου στο κλαμπ αλλά και το ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Τσάβι Πασκουάλ:

«Μου προκαλεί μεγάλη έκπληξη η τοποθέτηση καθώς αν δεν κάνω λάθος υπήρχε μια συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές μέχρι να ολοκληρωθεί το Φάιναλ φορ. Αν δεν κάνω λάθος είχε συμφωνηθεί να μην μιλήσουν στα media και να καθίσουν πριβέ μετά το τέλος του Φάιναλ φορ ώστε να βρουν τη λύση.

Επίσης, αν δεν κάνω λάθος ο κ. Μάνος Παπαδόπουλος είναι στο Βελιγράδι και όχι μαζί μου εδώ με την ομάδα προκειμένου να μιλήσει γι' αυτά τα θέματα.

Αυτός είναι ο λόγος που εξεπλάγην από αυτά που ειπώθηκαν. Η γνώμη μου είναι πως όταν υπάρχουν τέτοια ζητήματα δεν ωφελεί να μιλάς δημόσια στα media αλλά να κάθεσαι ήσυχα να βρίσκεις τη λύση. Δεν ωφελεί καμία διαπραγμάτευση για τη λύση ενός προβλήματος η δημόσια τοποθέτηση στα media. Εδώ, θέλω να εκφράσω την θέση και την ευχή μου να βοηθήσουν πραγματικά τα κλαμπ να λήξει αυτή η διαμάχη. Ο Παναθηναϊκός είναι ένα ιδρυτικό μέλος της Ευρωλίγκας και αυτό πρέπει να το θυμόμαστε όλοι.

Επίσης, θέλω να εκφράσω την αγάπη, την στήριξη και την περηφάνια που δουλεύω σε αυτό το κλαμπ του οποίου ηγείται η οικογένεια Γιαννακόπουλου και τώρα ο Δημήτρης. Είναι μια οικογένεια που έχει προσφέρει τόσα πολλά στο μπάσκετ στο παρελθόν και συνεχίζει να το κάνει στο παρόν και το μέλλον καταβάλλοντας τεράστια προσπάθεια.

Αγαπώ την ομάδα του Παναθηναϊκού και θέλω να είμαι εδώ και στο μέλλον. Ξαναλέω είμαι πολύ περήφανος για αυτά που προσφέρει ο Δημήτρης και αυτά που έχει δώσει όλα αυτά τα χρόνια στο μπάσκετ η οικογένεια του.

Ξέρω πως δεν είμαι εγώ αυτός που θα πει στα κλαμπ και στη διοργάνωση τι θα κάνουν αλλά όλοι ξέρουν ποιος είμαι. Είμαι ένας άνθρωπος που σέβεται, υπηρετεί το μπάσκετ, δεν έχει προκαλέσει ποτέ και έχει το θάρρος της γνώμης του.

Και σας λέω ξανά είμαι πολύ περήφανος που είμαι προπονητής του Παναθηναϊκού. Ευρωλίγκα χωρίς τον Παναθηναϊκό δεν γίνεται και ο Παναθηναϊκός πρέπει να αγωνίζεται εδώ, και αυτή ξέρω πως ήταν και η βούληση του κλαμπ αν δεν κάνω λάθος και για αυτό δεν ειπώθηκε τίποτα μετά την μεταξύ τους επικοινωνία πριν από λίγο καιρό. Γι’ αυτό μου προκάλεσε έκπληξη αυτό που συνέβη στο Βελιγράδι».