Μίτσιτς: «Θέλω να παίξω στο ΝΒΑ - Μπορώ να σταθώ εκεί για πάνω από 20 λεπτά»

Ο Βασίλιε Μίτσιτς πραγματοποιεί εξαιρετικές σεζόν με την Εφές, είναι από τους κορυφαίους γκαρντ στην Ευρωλίγκα και κάνει όνειρα για ΝΒΑ.

Μίτσιτς: «Θέλω να παίξω στο ΝΒΑ - Μπορώ να σταθώ εκεί για πάνω από 20 λεπτά»

Τα τελευταία χρόνια ο Βασίλιε Μίτσιτς έχει εκτοξεύσει την αγωνιστική του απόδοση. Πλέον θεωρείται δικαιολογημένα ως ένας από τους κορυφαίους γκαρντ που αγωνίζονται στην Ευρωλίγκα.

Πέρσι οδήγησε την Εφές (μαζί με τον Σέιν Λάρκιν) έως τον τελικό του Final Four, ολοκληρώνοντας τη σεζόν με 12,4 πόντους, 5,5 ασίστ και 1 κλέψιμο, σε 28 λεπτά συμμετοχής, αγωνιζόμενος σε 37 ματς.

Φέτος συνέχισε να παίζει μπάσκετ εξίσου εντυπωσιακά. Τι έκανε; Μέτρησε 14,5 πόντους, 5,8 ασίστ και 1,3 κλεψίματα, σε 24 ματς.

Σε πρόσφατες δηλώσεις του εξέφρασε ανοιχτά την επιθυμία του να αγωνιστεί κάποια στιγμή στο ΝΒΑ. Συγκεκριμένα, δήλωσε τα εξής: «Δεδομένου ότι πέρσι αντιμετώπιζα τους καλύτερους παίκτες στην Ευρώπη, ένιωθα σίγουρος για το ΝΒΑ. Αυτή η αυτοπεποίθηση προέκυψε μέσα από τα αποτελέσματα της ομάδας και τη δική μου απόδοση.

Στο τέλος όμως κατάλαβα ότι δεν ήμουν ακόμη έτοιμος. Χρειαζόμουν έναν ακόμη χρόνο στην Ευρώπη. Φέτος νιώθω ότι ανέβηκα ένα ή δύο σκαλοπάτια, επειδή η χρονιά ήταν ακόμη καλύτερη για μένα. Η ομάδα έπαιξε εξαιρετικά και αυτό ήταν σημαντικό.

Από αυτή την άποψη φαίνεται πως το ΝΒΑ βρίσκεται ακόμη πιο κοντά. Δεν θέλω όμως να πάω εκεί απλά για να πω ότι έπαιξα στο ΝΒΑ. Δεν είναι στο μυαλό μου να λέω ότι απλά έπαιξα στο ΝΒΑ. Θέλω να αποτελέσω μέλος μιας ομάδας που πιστεύει σε μένα και θα μου δώσει λεπτά συμμετοχής. Αν δεν έχω ρόλο, δεν θα με κάνει χαρούμενο η παρουσία μου εκεί.

Έχω μιλήσει με τον Σέιν για αυτό το θέμα. Κατάλαβε τι σκεφτόμουν. Θέλω να παίζω αρκετά, έτσι είναι το παιχνίδι μου. Θα μπορούσα να έχω πιο μικρό ρόλο, με λιγότερα λεπτά, αλλά νομίζω ότι έχω αποδείξει πως μπορώ να σταθώ για περισσότερα από είκοσι λεπτά στο ΝΒΑ. Κι ο Σέιν ξέρει ότι θα μπορούσε να επιστρέψει στο ΝΒΑ, αλλά αυτή τη στιγμή ψάχνει αυτό που θα του δώσει τη μεγαλύτερη χαρά. Το ίδιο κάνω κι εγώ. Κανείς δεν μπορεί να σου δώσει εγγυήσεις για κάτι, αλλά ο Λάρκιν είναι ευτυχισμένος στην Κωνσταντινούπολη την τελευταία διετία. Παίζει καλύτερα από ποτέ».