Ζακ Λεντέι: «Έμοιαζα με εξωγήινο- Στην Ατλάντα με κοιτούσαν σαν τρελό»

Ο Ζακ Λεντέι μίλησε για το ταξίδι που έκανε από το Κάουνας στο Ντάλας και σχολίασε έμοιαζε με… εξωγήινο, για να προστατευτεί από τον κορονοϊό.

Ζακ Λεντέι: «Έμοιαζα με εξωγήινο- Στην Ατλάντα με κοιτούσαν σαν τρελό»

Από το Ντάλας όπου βρίσκεται, ο Ζακ Λεντέι μίλησε στο λιθουανικό 15min.lt και θυμήθηκε το ταξίδι που έκανε από το Κάουνας, λίγο πριν κλείσουν τα σύνορα στις ΗΠΑ. Σχολίασε μάλιστα πως έμοιαζε με… εξωγήινο!

«Είχα προετοιμαστεί κατάλληλα πριν από το ταξίδι. Είχα φορέσει τόσα ρούχα, ώστε μόνο τα μάτια μου φαίνονταν, αλλά και αυτά τα κάλυψα με γυαλιά! Έμοιαζα με εξωγήινο, που μόλις είχε προσγειωθεί από το διάστημα» σχολίασε αρχικά και στη συνέχεια συμπλήρωσε: «Δεν ήξερα τι με περίμενε και ήθελα να αισθάνομαι ασφαλής. Δεν ήθελα να αγγίξω κανέναν, οπότε κάλυψα όλο μου το σώμα. Προσγειωθήκαμε στην Ατλάντα και όλοι στο αεροδρόμιο με κοιτούσαν λες και ήμουν τρελός. Ο κόσμος στην Ατλάντα ήταν ντυμένος κανονικά. Δεν καταλάβαινα τι συνέβαινε. Φαίνονταν απροετοίμαστοι για τον κίνδυνο. Είναι απίστευτα πόσο διαφορετικά συμπεριφέρθηκαν οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο στον ιό.

Στο Ντάλας η κατάσταση ήταν διαφορετική. Νομίζω ότι πρέπει να ήμουν το μοναδικό άτομο που κυκλοφορούσε στο αεροδρόμιο. Ήταν εντελώς άδειο. Επικρατούσε τρέλα, γιατί ο ιός είχε μόλις εμφανιστεί στο Τέξας. Ενώ άλλες πόλεις σκέφτονταν τι να κάνουν, το Ντάλας ανέλαβε άμεσα δράση και έκλεισε τα πάντα. Και πλέον είναι θέμα χρόνου να τα ανοίξει ξανά».

Για τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους είπε: «Είναι πολύ απαιτητικός. Μιλά με διαφορετικό τρόπο σε κάθε παίκτη, προσπαθεί να βρει τον τρόπο για να μπει στο μυαλό του κάθε παίκτη. Κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός και αντιδρά διαφορετικά. Ο Σάρας έχει πολλές απαιτήσεις από μένα και μου έδινε καθημερινά μεγάλο κίνητρο. Φώναζε για τα συστήματα, φώναζε για να καταλαβαίνω τις λεπτομέρειες που θα βοηθούσα τόσο εμένα όσο και την ομάδα να γίνουμε καλύτεροι. Προσπαθούσα να τον ακούω, γιατί στόχος μου είναι να κερδίζω παιχνίδια και τίτλους. Ο Σάρας έχει μεγάλη εμπειρία σε αυτά. Είναι νικητής».

Για το αν πρέπει να αρχίσει ξανά η αγωνιστική δράση, είπε: «Έχω μιλήσει στους γονείς μου, στους παππούδες και τις γιαγιάδες μου. Αυτό είναι κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στις ζωές μας. Κανείς δεν έχει ξαναδεί ένα τόσο δυνατό ιό. Κάτι παρόμοιο ήταν η επιδημία της ισπανικής γρίπης πριν από εκατό χρόνια. Έχουμε ξαναδεί αρρώστιες, αλλά ποτέ τέτοια πανδημία. Η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή, δεν πρέπει να την αντιμετωπίζουμε αψήφιστα.

Δεν μπορώ να πω αν πρέπει ή δεν πρέπει να αρχίσει ξανά η σεζόν στην Euroleague. Είναι λεπτό το ζήτημα και δεν ξέρω την απάντηση. Μιλάω με ανθρώπους σχετικά με τον ιό, βλέπω ότι οι αριθμοί στη χώρα και σε όλο τον κόσμο γίνονται καλύτεροι. Όλες οι χώρες του κόσμου είναι κλειστές, αυτό είναι κάτι εντυπωσιακό και δεν έχει προηγούμενο. Προσεύχομαι στο Θεό να μας βοηθήσει όλους. Θέλω όλοι να είναι υγιείς, να τηρούν την κοινωνική αποστασιοποίηση. Θέλω να βγούμε από την καραντίνα καλύτεροι άνθρωποι απ’ όσο ήμαστε πριν».