Λαμόνικα: «Ζήτησα τη φανέλα του Σπανούλη- Αξέχαστος τελικός το ΄12 με το καλάθι του Πρίντεζη»

Ο διεθνής διαιτητής της Euroleague Λουίτζι Λαμόνικα μίλησε για την επίθεση που δέχτηκε μετά το Παναθηναϊκός-Μπαρτσελόνα, τα παιχνίδια που δεν πρόκειται να ξεχάσει και τις φανέλες που έχει ζητήσει από παίκτες.  

Λαμόνικα: «Ζήτησα τη φανέλα του Σπανούλη- Αξέχαστος τελικός το ΄12 με το καλάθι του Πρίντεζη»

Συνέντευξη σε ιταλικό Μέσο έδωσε ο διεθνής διαιτητής της Euroleague Λουίτζι Λαμόνικα, που μίλησε για την επίθεση που δέχτηκε μετά το Παναθηναϊκός-Μπαρτσελόνα, τα παιχνίδια που δεν πρόκειται να ξεχάσει και τις φανέλες που έχει ζητήσει από παίκτες.

Ο Ιταλός διαιτητής της Euroleague μίλησε στο «basketinside.com» και είπε για:

Το ποια είναι η πιο «καυτή» έδρα: «Ευτυχώς, η κατάσταση δεν είναι όπως πριν από 20 χρόνια που ρίσκαρες όταν έβγαινες στο παρκέ. Τώρα, υπάρχουν δύο καυτές έδρες, η Πιονίρ και το ΟΑΚΑ, αλλά ευτυχώς τα τελευταία χρόνια ο κόσμος ασχολείται περισσότερο με την υποστήριξη της ομάδας του».

Την επίθεση που δέχθηκε το ταξί του στην Αθήνα: «Το παιχνίδι ήταν πολύ ήσυχο, με την Μπαρτσελόνα να είχε πάρει μία δίκαιη νίκη. Αφότου αναχωρήσαμε από το ΟΑΚΑ, περίπου 1,5 ώρα μετά το ματς, κολλήσαμε στην κίνηση με το ταξί. Σε εκείνο το σημείο, μας πλησίασε ένα σκούτερ και προσπάθησαν αρκετές φορές να σπάσουν το τζάμι, όπου το κατάφεραν στο τέλος. Ευτυχώς, δεν πάθαμε τίποτα σημαντικό, αλλά νιώσαμε μεγάλο φόβο. Δυστυχώς, αυτές οι καταστάσεις μας κάνουν πολύ σκεπτικούς».

Το ποιο ωραίο ματς που έχει δει μέσα από το παρκέ: «Ήμουν τυχερός γιατί έχω δει πολλά, αλλά σίγουρα θα θυμάμαι για πάντα τον ημιτελικό στους Ολυμπιακούς Αγώνες, Αργεντινή - ΗΠΑ. Δύσκολο παιχνίδι, με την Αργεντινή να είχε εννιά παίκτες από το ΝΒΑ. Η ατμόσφαιρα στους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι απίστευτη! Φυσικά, η παλιά σειρά παιχνιδιών μεταξύ Βίρτους και Φορτιτούντο Μπολόνια, με Ντανίλοβιτς.

Επίσης και ο τελικός στην Κωνσταντινούπολη το 2012, με το καθοριστικό καλάθι του Πρίντεζη και τον Ολυμπιακό στο -19. Όταν έχει σκοράρει μόνο 60 πόντους και είσαι περίπου 20 πόντους πίσω, τότε ουσιαστικά έχει τελειώσει κάτι, εκτός αν γίνει κάτι απίθανο. Και τότε αυτό έγινε!».

Το αν έχει ζητήσει κάποια φανέλα παίκτη: «Οι κανονισμοί το απαγορεύουν, αλλά είχα ζητήσει του Σπανούλη, καθώς την ήθελε ένας φίλος μου, ενώ πήρα και από τον Ντατόμε όταν πήγε να παίξει στη Φενέρμπαχτσε».