Χάνγκα: «Δύσκολο να συνεχιστεί η Ευρωλίγκα - Δεν γίνεται να παίξουμε χωρίς ρίσκα»

Ο φόργουορντ της Μπαρτσελόνα Άνταμ Χάνγκα απάντησε στο ενδεχόμενο επιστροφής στην αγωνιστική δράση στην Ευρωλίγκα, τονίζοντας πως δεν γίνεται να συνεχιστεί η διοργάνωση χωρίς ρίσκα

Χάνγκα: «Δύσκολο να συνεχιστεί η Ευρωλίγκα - Δεν γίνεται να παίξουμε χωρίς ρίσκα»

Ο Άνταμ Χάνγκα αγωνίζεται για τρίτη σεζόν στην Μπαρτσελόνα και φέτος θα είχε την ευκαιρία (όπως όλα έδειχναν) να αγωνιστεί μαζί της σε ένα Φάιναλ Φορ. Η έξαρση του κορονοϊού όμως «πάγωσε» τα πάντα.

Ο Ούγγρος διεθνής φόργουορντ των Καταλανών ρωτήθηκε τόσο για τη ζωή του στην εποχή της πανδημίας όσο και για το πώς βλέπει το ενδεχόμενο οι ομάδες να επιστρέψουν στην αγωνιστική δράση στην Ευρωλίγκα.

Συγκεκριμένα, τόνισε τα εξής: «Πρέπει να συνεχίσουμε να είμαστε υπεύθυνοι και να ακολουθούμε τις συμβουλές. Τα πάμε καλύτερα στο σπίτι και ευτυχώς είμαστε όλοι εντάξει. Έχω μάθει πολλά πράγματα με τις κόρες μου, η μεγαλύτερη πλέον μιλάει τρεις γλώσσες και καλύτερα από εμένα. Πριν μπορούσα απλώς να τις πηγαίνω στο σχολείο, αλλά τώρα περνάω πολύ χρόνο μαζί τους στο σπίτι και τις μαθαίνω περισσότερο.

Εκτός από τις ασκήσεις που μας έχει δώσει η ομάδα κάνω και επιπλέον πράγματα, όπως για παράδειγμα μποξ, το οποίο απολαμβάνω ιδιαίτερα. Προπονούμαι περίπου δύο ώρες την ημέρα. Ως συμπαίκτες έχουμε συνηθίσει να περνάμε πολύ χρόνο μαζί και τώρα δεν γίνεται αυτό. Μόνο όταν υπάρχει κάποια συγκέντρωση με την ομάδα. Προφανώς δεν υπάρχει επαφή, αλλά είμαστε μαζί.

Να συνεχιστεί η Ευρωλίγκα θα είναι δύσκολο, υπάρχουν πολλές χώρες που αφορούν τη διοργάνωση. Δεν γίνεται να παίξουμε χωρίς να υπάρχουν ρίσκα, μέχρι φυσικά να βρεθεί εμβόλιο. Θέλω να τελειώσει η σεζόν, έχουμε δουλέψει σκληρά και θέλω να δω πόσο μακριά θα πάει η ομάδα.

Μου λείπουν οι άνθρωποι της ομάδας. Δεν ξέρουμε τι θα γίνει σε λίγους μήνες, αλλά θα υπάρχουν οικονομικές συνέπειες. Ας ελπίσουμε ότι η ζωή θα επιστρέψει σύντομα σε φυσιολογικούς ρυθμούς, γιατί κάτι τέτοιο θα βοηθήσει. Είμαι σίγουρος ότι θα υπάρξουν αλλαγές στα ρόστερ των ομάδων, καθώς κοιτούν μακροπρόθεσμα».