Τζάνινγκ: «Δεν ξέρω πως θα παίξουμε σε ACB και Euroleague»

Ο Ματ Τζάνινγκ της Μπασκόνια εξέφρασε τον προβληματισμό του κατά πόσο θα μπορέσουν να αγωνιστούν τον Ιούνιο ή Ιούλιο σε Ισπανία και Euroleague.

Τζάνινγκ: «Δεν ξέρω πως θα παίξουμε σε ACB και Euroleague»

Τον προβληματισμό του για το κατά πόσο θα μπορέσουν να αγωνιστούν παράλληλα στο ισπανικό πρωτάθλημα και στην Euroleague, εξέφρασε ο Ματ Τζάνινγκ.

Ο άσος της Μπασκόνια παραχώρησε συνέντευξη στο «Solobasket», όπου είπε: «Πιστεύω ότι θα είναι πολύ δύσκολο να έχεις όλες τις ομάδες στην ίδια πόλη, στα ίδια ξενοδοχεία, να τρώνε στα ίδια μέρη... Δεν θα είναι εύκολο. Το πρόβλημα είναι ότι δεν είναι εύκολο να ακυρώσεις τη σεζόν. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που εμπλέκονται για να παρθεί μία τέτοια απόφαση, οι άνθρωποι όμως που παίρνουν τις αποφάσεις πρέπει να σκεφτούν πρώτα, πριν από οτιδήποτε άλλο, την ασφάλεια όλων».

Για το γεγονός ότι σε περίπτωση που συνεχιστεί η δράση της EuroLeague οι αγώνες της θα συμπέσουν με το πλάνο της ACB: «Δεν το βλέπω πιθανό να παίξουμε σε δύο πρωταθλήματα αν και τα δύο συνεχιστούν τον Ιούνιο ή τον Ιούλιο. Δεν ξέρω πως θα δουλέψει αυτό, είναι ένα μικρό παράθυρο για να ολοκληρώσεις τη σεζόν. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τις λεπτομέρειες όταν παρθούν οι οριστικές αποφάσεις».

Για την επόμενη μέρα μετά την πανδημία: «Νομίζω ότι πολλά πράγματα θα πρέπει να αλλάξουν. Τα γήπεδα θα πρέπει να παρέχουν περισσότερες δικλείδες ασφαλείας όσον αφορά την υγεία όλων. Πολλές ομάδες θα έχουν μεγάλες αλλαγές στα οικονομικά τους. Οι παίκτες και οι ομάδες πρέπει να φερθούν έξυπνα και να σκεφτούν και το μέλλον πριν αποφασίσουν κάτι».

Όσον αφορά το μέλλον του, ο άσος της Μπασκόνια ξεκαθάρισε πως: «Θα ήθελα να παραμείνω στην Ισπανία. Είναι μία όμορφη χώρα. Έχει πολλά όμορφα μέρη να δεις, είναι ένα καλό μέρος για να ζεις με την οικογένειά σου κι έχει το καλύτερο εθνικό πρωτάθλημα της Ευρώπης. Το να αγωνίζεσαι εδώ σου δίνει τη δυνατότητα να παίζεις σε ανταγωνιστικό επίπεδο με αγώνες της ACB αλλά και της EuroLeague».