Ο Βατούτιν αποκάλυψε ότι οι ομάδες της Ευρωλίγκας συζητούν για μειώσεις στα συμβόλαια των παικτών

Ο Αντρέι Βατούτιν προχώρησε στην αποκάλυψη ότι αρκετές ομάδες της Ευρωλίγκας, συμπεριλαμβανομένης και της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ζητούν μείωση συμβολαίων.

Ο Βατούτιν αποκάλυψε ότι οι ομάδες της Ευρωλίγκας συζητούν για μειώσεις στα συμβόλαια των παικτών

Είναι δεδομένο ότι έχει ξεσπάσει οικονομική κρίση στο μπάσκετ λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, με τον πρόεδρο της ΤΣΣΚΑ Μόσχας να είναι αρκετά προβληματισμένος.

Ο Αντρέι Βατούτιν αποκάλυψε ότι αρκετές ομάδες της Ευρωλίγκας βρίσκονται σε συζητήσεις με την Ένωση Παικτών αλλά και με τη διοργανώτρια αρχή ώστε να πραγματοποιηθεί μια γενική περικοπή των μισθών των παικτών. Και περιμένει να ληφθούν μέτρα ώστε οι σύλλογοι να μπορέσουν να ανταποκριθούν στην κρίση.

Δεν παρέλειψε δε να διαχωρίσει τις ομάδες της Ευρωλίγκας από αυτές του NBA, λέγοντας ότι «το ευρωπαϊκό μπάσκετ δεν έχει να κάνει με μπίζνες αλλά περισσότερο με τη φιλοδοξία των ιδιοκτητών».

Η δήλωση του Αντρέι Βατούτιν στο «TASS»:

«Η οικονομία βρίσκεται σε ύφεση, υπάρχει μία γενική μείωση των εισοδημάτων και τα φαινόμενα αυτής της κρίσης είναι δύσκολο να υπολογιστούν. Οπότε και το μπάσκετ δεν θα είναι ένα ασφαλές… καταφύγιο. Όλοι θα έχουν απώλειες. Πολλές ομάδες της Ευρωλίγκας, συμπεριλαμβανομένης και της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, έχουν ξεκινήσει ήδη συζητήσεις με τη διοργανώτρια αρχή και την Ένωση Παικτών για μία γενική μείωση των συμβολαίων. Πρόκειται για ένα επώδυνο και τοξικό θέμα και κλείνοντας απλώς τα μάτια σε αυτό το πρόβλημα, δεν βοηθάς στην επίλυσή του.

Το ΝΒΑ και άλλες επαγγελματικές λίγκες μπορούν να επανέλθουν γρήγορα, καθώς έχουν μηχανισμούς για τα εισοδήματά τους. Το ευρωπαϊκό μπάσκετ δεν έχει να κάνει με μπίζνες αλλά περισσότερο με τη φιλοδοξία των ιδιοκτητών, ενώ είναι συνυφασμένο με την επιτυχία του πρότζεκτ τους. Η μείωση μισθών είναι μία περίπλοκη απόφαση, με πολλά παρελκόμενα».