EUROLEAGUE FINAL FOUR 2018: Οι τέσσερις ηγέτες κάνουν όνειρα για κούπα!

Ολοκληρώθηκε η συνέντευξη Τύπου για το φάιναλ φορ της Ευρωλίγκα

EUROLEAGUE FINAL FOUR 2018: Οι τέσσερις ηγέτες κάνουν όνειρα για κούπα!

Οι Λούκα Ντόντσιτς, Σέρχι Ροντρίγκεθ, Λουίτζι Ντατόμε και Παούλιους Γιανκούνας μίλησαν στους δημοσιογράφους πριν την έναρξη του φετινού φάιναλ φορ.

Διαβάστε τι είπαν οι ηγέτες των τεσσάρων φιναλίστ.

Λουίτζι Ντατόμε: Κάθε φάιναλ φορ είναι ξεχωριστό

«Θα ήθελα να νιώσω ξανά το ίδιο συναίσθημα. Και μόνο που βρίσκομαι εδώ είναι πολύ ωραία. Κάθε φάιναλ φορ είναι ξεχωριστό. Κάθε κατοχή μετρά, είναι το μεγαλύτερο μάθημα αυτό. Καθώς και το να είσαι εδώ προετοιμασμένος, τυχερός, υγιής και σε καλή κατάσταση. Όλα μπορούν να συμβούν, αλλά η δουλειά μας μάς έφερε εδώ. Οι οπαδοί μας είναι κομμάτι της επιτυχίας μας. Είναι ωραία η εμπιστοσύνη τους. Το μόνο που ζητάω είναι σεβασμός από όλους τους φιλάθλους και να απολαύσουμε το μπάσκετ. Θα είναι ένα όμορφο Σαββατοκύριακο».

Λούκα Ντόντσιτς: Δεν ξέρω αν αγωνιστώ στο ΝΒΑ

«Είναι όμορφα να είμαι εδώ. Ήταν υπέροχη, αλλά και δύσκολη χρονιά, κάθε ομάδα μπορούσε να νικήσει. Χαίρομαι που θα παίξουμε στο Βελιγράδι. Η αντίπαλός μας στον ημιτελικό, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, τερμάτισε στην 1η θέση. Πρέπει να παίξουμε τέλεια για να νικήσουμε.

Για το αν νιώθει πίεση:«Δεν έχω καμία πίεση. Στο προηγούμενο Final 4 πήρα ένα μάθημα. Το καλοκαίρι βελτιώθηκα, όπως και όλοι, κι ελπίζω για το καλύτερο».

Για το αν θα αγωνίζεται του χρόνου στο ΝΒΑ: «Δεν ξέρω αν θα είναι αυτά τα 2 τελευταία μου ματς. Περιμένω τη στήριξη από τον κόσμο του Βελιγραδίου, είμαι φαν του Ερυθρού Αστέρα, και είναι χαρά μου να είμαι εδώ».

Σέρχι Ροντρίγκεθ: Ανυπομονούμε να παίξουμε

«Είναι ιδιαίτερα παιχνίδια. Θέλουμε να είμαστε εδώ, ετοιμαζόμαστε όλη την σεζόν γι' αυτές τις ημέρες. Έχουμε μία μεγάλη πρόκληση μπροστά μας, πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και να πετύχουμε τον στόχο που είχαμε θέσει από την αρχή της σεζόν. Ο μεγάλος στόχος ήταν να βρεθούμε εδώ. Ανυπομονούμε να το απολαύσουμε, να παίξουμε το παιχνίδι μας και να ζήσουμε κάθε λεπτό της εμπειρίας».

Σχετικά με την ανάδειξη του MVP: «Ο MVP πρέπει να έχει τα νούμερα και τα στατιστικά, αλλά πρέπει να έχει και την αίσθηση ανάμεσα στους φιλάθλους, στους συμπαίκτες και τους αντιπάλους. Η Euroleague έχει πολλούς ταλαντούχους παίκτες. Πολλοί πόιντ γκαρντ... Ο Λούκα (Ντόντσιτς) έκανε μία καταπληκτική χρονιά, έκανε το βήμα παραπάνω σε σχέση με πέρυσι. Ο Ντε Κολό είχε επίσης μία εξαιρετική σεζόν, ήταν πολύ αποτελεσματικός. Είναι περίπλοκο αυτό το ζήτημα, αλλά η γενική μου αίσθηση είναι πως πολλοί παίκτες έκαναν μία σεζόν MVP».

Παούλιους Γιανκούνας: Είναι μεγάλη γιορτή για εμάς

«Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι εδώ και ανυπομονώ για τα παιχνίδια, όπως και οι συμπαίκτες μου».

Για την κατάκτηση της Ζαλγκίρις το 1999: «Ήταν μία μεγάλη γιορτή για την Ζαλγκίρις, το Κάουνας και την Λιθουανία. Ήταν ημέρες μεγάλη γιορτή για εμάς, πανηγυρίζαμε για την επιτυχία στους δρόμους. Ήταν ένα καλό παράδειγμα για το τι πρέπει να κάνουμε. Η ομάδα εκείνη δεν ήταν φαβορί, αλλά ήταν μία οικογένεια. Το ίδιο πρέπει να κάνουμε και εμείς».