Mακ Κίσικ: «Κολλήσαμε με τον Μπαρτζώκα στον Ολυμπιακό»

Ο Σακίλ Μακ Κίσικ θέλει να μείνει για πολλά χρόνια στον Ολυμπιακό, αναφέρθηκε στον Γιώργο Μπαρτζώκα και ξεχώρισε τους κορυφαίους παίκτες της Euroleague.

Mακ Κίσικ: «Κολλήσαμε με τον Μπαρτζώκα στον Ολυμπιακό»

Στο Eurohoops παραχώρησε μεγάλη συνέντευξη ο Σακίλ Μακ Κίσικ. Ο Αμερικανός γκαρντ-φόργουορντ του Ολυμπιακού, ο οποίος εντυπωσίασε με τις εξαιρετικές εμφανίσεις του στο μεγάλο λιμάνι, αναφέρθηκε στο μέλλον του στην ομάδα. Παράλληλα, μίλησε για τη συνεργασία που έχει με τον Γιώργο Μπαρτζώκα, ξεχώρισε τους καλύτερους παίκτες στη Euroleague, αλλά αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο επιστροφής στην αγωνιστική δράση.

Για την περίοδο που έμαθε για το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού, είπε: «Το θυμάμαι σαν να ήταν χθες. Ήμουν στην Πόλη και περίμενα. Τότε ήρθε ο Ολυμπιακός και μετά από μία εβδομάδα έγινε το ντιλ. Αν όλα πάνε καλά, θα είμαι μέχρι το τέλος της επόμενης σεζόν και θέλω να μείνω για ακόμα περισσότερα χρόνια».

Για τη συνεργασία που έχει με τον Μπαρτζώκα, τόνισε: «Απλά κολλήσαμε με τον Μπαρτζώκα. Έπαιξα και με άλλους κόουτς. Μου αρέσει να μου λέει ο προπονητής μου πως ''μπορείς να κάνεις αυτό καλύτερα και να βελτιωθείς εκεί''. Λατρεύω το σύστημά του και οι προπονήσεις είναι σούπερ».

Για την ατμόσφαιρα στο ΣΕΦ στο παιχνίδι κόντρα στον Παναθηναϊκό, σχολίασε: «Δεν μπορείς να το περιγράψεις. Έτρεμε το χέρι μου μετά τον αγώνα. Ήταν τόσα πολλά συναισθήματα. Δεν καταλαβαίνω πώς βάζετε τόσους σε ένα γήπεδο. Θα είναι δύσκολο να κάνω το ίδιο που έκανα την επόμενη σεζόν, αλλά αυτό είναι ένα παραπάνω κίνητρο για εμένα. Είδαν το βίντεο με την ατμόσφαιρα μερικοί φίλοι και κατάλαβαν. Είναι όμως από αυτά που πρέπει να είσαι εκεί για να τα καταλάβεις. Πρέπει να είσαι εκεί».

Για το σουτ που δεν πήρε στο τέλος κόντρα στη Μακάμπι, είπε: «Μου έκανε την αυτοπεποίθηση καλύτερη, γιατί σκεφτόμουν τι έγινε. Το σκεφτόμουν σε όλη την πτήση του γυρισμού και μπορώ να πω τώρα πως δεν θα ξανασυμβεί αυτό».

Πώς βιώνει την καραντίνα στις ΗΠΑ, δήλωσε: «Έχω προπονητή και μπόρεσε να έχει ένα μικρό γυμναστήριο, οπότε κάθε πρωί ξυπνάω στις 7 και στις 9 προπονούμαι. Ένας από τους λόγους που γύρισα στις ΗΠΑ είναι ότι μπορούσα να προπονηθώ. Είμαι απολύτως έτοιμος για τη Euroleague αν ξεκινήσει».

Για το ενδεχόμενο να συνεχιστεί η Euroleague, σχολίασε: «Θέλω να επιστρέψω, αλλά δεν θέλω να θέσω σε κίνδυνο τη ζωή κανενός. Αν μπορούμε να το κάνουμε και όλοι να είναι υγιείς, τότε όλα καλά. Αλλιώς ας ακυρώσουμε τη σεζόν. Να παίξουμε τον Ιούλιο είναι σκληρό. Δεν θέλω οι ομάδες να χάνουν λεφτά και οι παίκτες να πάρουν λιγότερα την επόμενη σεζόν. Να παίξουμε μπάσκετ θέλουμε. Θα ήμουν χαρούμενος να γυρίσω στην Αθήνα και να πάμε για παράδειγμα στην Πόλη να παίξουμε όλα τα ματς».

Για την καλύτερη πεντάδα της Euroleague, επέλεξε: «Λάρκιν και Τζέιμς στους γκαρντ. Εμένα στο “3”. Μετά θα βάλω τον ψηλό της ομάδας μου, τον Μιλουτίνοφ. Θυμάμαι για τον Μιλουτίνοφ ότι έκανα προπόνηση μαζί του και πώς έκανε σκριν ήταν απίστευτο. Βασικά θα βάλω τον Μίλου στο “4” και τον Τζεκίρι στο “5”».

Ποιος είναι ο καλύτερος παίκτης της Ευρώπης, απάντησε: «Ο Σέιν Λάρκιν, αλλά μου αρέσει πιο πολύ ο Μάικ Τζέιμς».