Nάχμπαρ: «Με τη συμφωνία με τη Euroleague αποφύγαμε πολλά προβλήματα με τους παίκτες»

Ο Μπόστιαν Νάχμπαρ, εκπρόσωπος της Ένωσης Παικτών της Euroleague, αναφέρθηκε στη συμφωνία που έγινε αλλά και στο μέλλον της διοργάνωσης.

Nάχμπαρ: «Με τη συμφωνία με τη Euroleague αποφύγαμε πολλά προβλήματα με τους παίκτες»

O παλαίμαχος Σλοβένος μπασκετμπολίστας Μπόστιαν Νάχμπαρ, έχοντας αγωνιστεί στο παρελθόν σε ΝΒΑ και Μπαρτσελόνα, είναι μέλος του ELPA. Πρόκειται για την Ένωση Παικτών στη Euroleague, οι οποίοι τα τελευταία χρόνια έχουν εκπροσώπους ώστε να υπερασπίζονται τα δικαιώματά τους.

Ο managing director του ELPA λοιπόν αναφέρθηκε στη συμφωνία που έκανε το όργανο με τη Euroleague, όπως και στο μέλλον της διοργάνωσης: «Δεν ήταν εύκολες οι διαπραγματεύσεις. Καταλαβαίνουμε τα οικονομικά προβλήματα των συλλόγων, αλλά εμείς θέλαμε μία δίκαιη συμφωνία και για τους παίκτες.

Με τη συμφωνία αποφύγαμε πολλά προβλήματα για τους παίκτες, ειδικά αν οι αθλητές προσπαθούσαν να προχωρήσουν σε ατομική συμφωνία. Τώρα οι παίκτες ξέρουν ακριβώς το ποσοστό του μισθού που θα λάβουν και κάτω από ποιες συνθήκες. Ήταν σημαντικό για εμάς, γιατί αρκετοί παίκτες δεν είχαν καμία επικοινωνία με τις ομάδες τους από τις 12 Μαρτίου. Όσοι είχαν ήδη κάποια συμφωνία με τις ομάδες τους θα μείνουν σε αυτή.

Όποιος παίκτης δεν δεχτεί την τροποποίηση του συμβολαίου του με βάση τη συμφωνία της Euroleague με την ELPA, θα πρέπει να προχωρήσει σε ατομική, ξεχωριστή συμφωνία με τον σύλλογό του. Είμαι σίγουρος όμως πως οι παίκτες θα ενημερωθούν και θα κατανοήσουν τους λόγους για τη συμφωνία. Οι παίκτες πρέπει να κατανοήσουν πως έχουν υποχρέωση με βάση το συμβόλαιό τους να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους συλλόγους τους. Φυσικά, πρέπει να ληφθούν υπόψη οι πιθανοί περιορισμοί στα ταξίδια».

Για το ενδεχόμενο να ξεκινήσει και πάλι η σεζόν, είπε: «Θα ήταν πολύ δύσκολο για τη Euroleague να εγγυηθεί ολοκληρωτική ασφάλεια, όχι μόνο τώρα αλλά και σε μακροπρόθεσμο επίπεδο. Η επανέναρξη της σεζόν θα είναι δυνατή μόνο αν η Euroleague μπορεί να ελαχιστοποιήσει τους κινδύνους και το ρίσκο για τους ανθρώπους που εμπλέκονται σε όλα τα επίπεδα, με βάση τα πρωτόκολλα υγείας. Το ίδιο πρόβλημα θα αντιμετωπίσουν όλες οι λίγκες. Αν δεν παρθούν τα απαραίτητα μέτρα και αν δεν υφίστανται οι κατάλληλες συνθήκες, δεν πρέπει να ξεκινήσει ξανά η σεζόν».