Των φρονίμων τα παιδιά...

Μπαρτζώκας και Αγγελόπουλοι κοιτάζουν από νωρίς την ομάδα της νέας σεζόν και οι κινήσεις για Σλούκα και Ντιλέινι δείχνουν τις διαθέσεις τους για τη δυναμική στελέχωση του ρόστερ

Των φρονίμων τα παιδιά...

Όταν οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλοι αποφάσισαν να επαναφέρουν στον Ολυμπιακό τον Γιώργο Μπαρτζώκα, δεν το έκαναν πράξη τόσο για το τώρα όσο για το αύριο. Στο μυαλό τους είχαν στόχο να φέρουν έναν προπονητή εγνωσμένης αξίας, ο οποίος γνωρίζει τη δυναμική του συλλόγου, ώστε να βοηθήσει στην ανάκαμψή του μέσα στη σεζόν. Ο βασικός σκοπός όμως ήταν το μέλλον. Ο Έλληνας κόουτς ανέλαβε την ομάδα τον Ιανουάριο όχι μόνο για να παλέψει μαζί της για την πρόκριση στα προημιτελικά, αλλά και για να αξιολογήσει καλύτερα το έμψυχο δυναμικό των «ερυθρολεύκων». Να δει ποιοι αθλητές έχουν την προοπτική και τις ικανότητες να συνεχίσουν στην ομάδα και ποιοι θα χρειαστεί να αποχωρήσουν.

Ο Μπαρτζώκας έχει την ευκαιρία του να φτιάξει το ρόστερ όπως θέλει

Η φετινή μεταγραφική περίοδος είναι ιδιαίτερα σημαντική για την ΚΑΕ Ολυμπιακός, καθώς ο Γιώργος Μπαρτζώκας θα έχει μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να διαμορφώσει το ρόστερ όπως ακριβώς θέλει και επιθυμεί! Μέχρι πρόσφατα είχε να δουλέψει και με επιλογές προηγούμενων προπονητών, με παίκτες που δεν κουμπώνουν στα «θέλω» του. Τώρα, όμως, έχει τη δυνατότητα να φτιάξει ένα σύνολο σύμφωνα με τη φιλοσοφία του. Μάλιστα, οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλοι έχουν εκφράσει την απόλυτη εμπιστοσύνη τους στον Έλληνα τεχνικό, επισημαίνοντάς του πως θα προσπαθήσουν να ικανοποιήσουν τις επιλογές που θα κάνει. Και πώς να μην έχουν; Ας μην ξεχνάμε πως όταν αποχώρησε το 2014 είχε ήδη φέρει στον Πειραιά τούς Μπράιαντ Ντάνστον, Ματ Λοτζέσκι και Οθέλο Χάντερ, παίκτες-λαβράκια, οι οποίοι διέπρεψαν με τα ερυθρόλευκα ~και όχι μόνο. Επίσης, είναι πρόσφατα τα παραδείγματα με τις επιλογές των Σακίλ Μακ Κίσικ και Οκτάβιους Έλις, οι οποίοι όχι μόνο ταίριαξαν στο παιχνίδι της ομάδας, αλλά και έδωσαν ώθηση σε άμυνα και επίθεση.

Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν

Όπως έχετε αντιληφθεί και σας έχουμε τονίσει και εδώ στο «ΦΩΣ», είναι μέγα κέρδος για τον Ολυμπιακό το γεγονός πως δεν χάνει χρόνο! Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν. Και αυτή είναι η πρώτη επιτυχία για τους «ερυθρόλευκους». Το γεγονός πως η ομάδα διαφοροποιεί τη στρατηγική της και δείχνει πολύ πιο γρήγορες και αποφασιστικές αντιδράσεις στο μεταγραφικό παζάρι, σε σχέση με αυτά που βλέπαμε τα προηγούμενα χρόνια. Είναι πάρα πολύ σημαντικό και σκοπός είναι να μην επαναληφθεί το περσινό λάθος. Όταν από τον Κώστα Σλούκα, οι Πειραιώτες... έπεσαν στην παραμονή του Ουίλ Τσέρι, μία κίνηση που δεν βοήθησε ούτε επικοινωνιακά αλλά και ούτε αγωνιστικά. Αν αυτό που διακρίνεται και βλέπουμε έως τώρα σαν στάση και τάση γίνει και πράξη, τότε είναι πάρα πολύ πιθανό να επιβραβευθούν οι «ερυθρόλευκοι». Με ένα αξιόλογο ρόστερ, με παίκτες που θα διαθέτουν ποιότητα, προοπτική και «δίψα» για διάκριση.

Οι κινήσεις στους γκαρντ δείχνουν τις διαθέσεις της διοίκησης

Το έχουμε τονίσει πως προτεραιότητα του Ολυμπιακού είναι η ενίσχυση του ρόστερ στη θέση του «άσου», με τουλάχιστον έναν πρωτοκλασάτο πλέι μέικερ, ο οποίος θα διαθέτει ευχέρεια σε σκορ και δημιουργία, αλλά και ηγετικές ικανότητες. Προτεραιότητα των «ερυθρολεύκων» παραμένει η περίπτωση του Κώστα Σλούκα. Είναι η ιδανική επιλογή. Γνωρίζει άριστα την ομάδα, έχει συνεργαστεί με παίκτες που βρίσκονται εκεί, ξέρει το σταφ, τη διοίκηση και φυσικά βρίσκεται σε μία προσωπική αγωνιστική κορύφωση! Ναι, ενδιαφέρθηκαν και πέρσι οι Πειραιώτες να τον επαναφέρουν στο ρόστερ τους, εισπράτοντας στο τέλος αρνητική απάντηση, αλλά τώρα τα δεδομένα έχουν αλλάξει. Υπάρχει ο Γιώργος Μπαρτζώκας (αντί του Ντέιβιντ Μπλατ), με τον 30χρονο γκαρντ να έχει σε μεγάλη εκτίμηση τον Έλληνα τεχνικό.

Δεύτερον, η οικονομική κατάσταση στην ΚΑΕ έχει αναθαρρήσει, δεν υπάρχουν προβλήματα και οι Αγγελόπουλοι είναι απόλυτα συνεπείς στις υποχρεώσεις τους. Όλα φέτος είναι περισσότερο θελκτικά για να επιστρέψει ο Κώστας Σλούκας. Ο Ολυμπιακός έχει ήδη προσεγγίσει τον 30χρονο γκαρντ, ο οποίος είναι ενήμερος για το ενδιαφέρον των «ερυθρολεύκων», αλλά στην υπόθεση χρειάζεται και υπομονή. Πολλά θα εξαρτηθούν από το κατά πόσο θα παραμείνει στην ομάδα ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς (το πιθανότερο είναι πως θα αποχωρήσει), αλλά και από το μέγεθος που αναμένεται να μειωθεί το μπάτζετ της Φενέρμπαχτσε. Το δεύτερο είναι δεδομένο πως θα γίνει. Ο αριστερόχειρας γκαρντ έχει στο μυαλό του την επιστροφή στο μεγάλο λιμάνι, αυτή την περίοδο βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη και αναμένει τις εξελίξεις τόσο στην Ευρωλίγκα όσο και στον τουρκικό σύλλογο, ο οποίος βρίσκεται σε μεταβατική περίοδο.

Επειδή, όμως, δεν είναι δεδομένη η επιστροφή του Κώστα Σλούκα στον Ολυμπιακό, στον Πειραιά (και καλά κάνουν) κοιτάζουν και εναλλακτικές λύσεις. Για αυτόν τον λόγο ρώτησαν για την περίπτωση του Μάλκολμ Ντιλέινι, του σπουδαίου Αμερικανού γκαρντ της Μπαρτσελόνα, με τον οποίο επίσης συνεργάστηκε στο παρελθόν ο Γιώργος Μπαρτζώκας. Και μόνο οι κινήσεις και οι προσπάθειες που γίνονται από τους «ερυθρόλευκους» είναι δείγμα των προθέσεών τους, αλλά και των υψηλών βλέψεων που έχουν, για τη στελέχωση του ρόστερ ενόψει της νέας σεζόν. Το μπάτζετ δεν αναμένεται να αυξηθεί ιδιαίτερα, αλλά δεν ήταν και μικρό! Απλά, πέρσι, το λάθος ήταν (ένα από αυτά) πως ξοδεύτηκαν αρκετά χρήματα με λάθος τρόπο. Έφυγαν τα δολάρια και τα ευρώ στους φόργουορντ και πήγαν οι Πειραιώτες να διακριθούν στην Ευρωλίγκα με τον άπειρο Ουέιντ Μπάλντγουιν και τον περιορισμένων δυνατοτήτων Ουίλ Τσέρι.

Κρατήστε και τη δήλωση που είχε κάνει για αυτό το θέμα ο κόουτς: «Με το μπάτζετ που έχουμε τώρα, το φετινό, είμαι πεπεισμένος πως ο Ολυμπιακός μπορεί να φτιάξει μία εξαιρετική ομάδα του χρόνου. Δεν θεωρώ πως θα πρέπει να δαπανήσουμε πάρα πολλά λεφτά για να φτιάξουμε καλή ομάδα. Με σωστές κινήσεις μπορούμε να τα καταφέρουμε. Το πιστεύω αυτό...».