Μπαρτσελόνα: Η τεράστια ζημία λόγω κορονοϊού

 H Mundo Deportivo προσεγγίζει τη ζημία στον οργανισμό της Μπαρτσελόνα και τον αντίκτυπο στο μπάσκετ που έχει το μεγαλύτερο μπάτζετ στην ιστορία του. 

Μπαρτσελόνα: Η τεράστια ζημία λόγω κορονοϊού

Μία-μία οι ομάδες εξετάζουν τη ζημία που θα έχουν από την πανδημία του κορονοϊού, αλλά και τα μέτρα που θα πάρουν ώστε να μειώσουν το μέγεθος αυτής. Η Εφές ανακοίνωσε πως εξετάζει τη μείωση του μπάτζετ της περί το 30% με 40% για την επόμενη σεζόν. Η Μακάμπι έχει θέμα-όπως είπε και ο Γιάννης Σφαιρόπουλος- καθώς περίπου το 60% του μπάτζετ της είναι από τα εισιτήρια, καθώς τα 10.000 από τα 11.500 είναι διαρκείας.

Η Μπαρτσελόνα, σύμφωνα με τη Mundo Deportivo εξετάζει τρόπους ώστε να καλύψει κάπως τη ζημία της, η οποία σε όλο τον οργανισμό είναι δεδομένο ότι θα υπερβεί τα 100 εκ. ευρώ.

Χάνει περίπου 30 εκ. ευρώ από το μουσείο, 50 από τα τηλεοπτικά δικαιώματα, 15-20 εκ. ευρώ από τα εισιτήρια στο Καμπ Νόου, ενώ θα έχει ζημιά 6 με 16 εκ. ευρώ αν δεν παίξει με τη Νάπολι στο Champions League.

Όλα αυτά έχουν αντίκτυπο και στο μπάσκετ, καθώς είναι ενιαίο το ταμείο, τη στιγμή που το τμήμα έχει το μεγαλύτερο μπάτζετ στην ιστορία του: 41.47 εκ. ευρώ. Δεν το σώζει ούτε η μείωση 70% στους μισθούς, ούτε τα συμβόλαια που ολοκληρώνονται το καλοκαίρι (Πάνκος, Κούριτς, Τόμιτς) και χρειάζονται γενναίες και δραστικές αποφάσεις.