Μπάγερν Μονάχου: Oι παίκτες αποδέχθηκαν μείωση 30% στις αποδοχές τους

Η έξαρση του κορονοϊού έχει δημιουργήσει προβλήματα, καθώς τα μπάτζετ θα πέσουν. Η Μπάγερν ήδη ήρθε σε συμφωνία με τους παίκτεςγια 30% μείωση στις αποδοχές.

Μπάγερν Μονάχου: Oι παίκτες αποδέχθηκαν μείωση 30% στις αποδοχές τους

Η Μπάγερν Μονάχου είναι από τις ομάδες που θέλουν να πετύχουν στην Ευρωλίγκα και τα τελευταία χρόνια έχει μεγαλώσει το μπάτζετ της. Η έξαρση του κορονοϊού όμως και η διακοπή στις αθλητικές δραστηριότητες επηρεάζουν και τον σύλλογο.

Η γερμανική ομάδα έκανε συζήτηση με τους παίκτες, τους πρότεινε 30% μείωση στις αποδοχές τους, με τους μπασκετμπολίστες να δέχονται την πρόταση.

Όπως ανακοίνωσε ο CEO των Βαυαρών, Μάρκο Πέσιτς: «Θέλουμε να ευχαριστήσουμε την ομάδα που προσέφερε το 30% των μισθών της. Αυτή η κίνηση μας επιτρέπει να αντιμετωπίσουμε τη μεγάλη οικονομική πρόκληση που βρίσκεται μπροστά μας και να εγγυηθούμε την οικονομική στήριξη των εργαζομένων μας».

Από πλευράς του, ο αρχηγός των Βαυαρών, Ντανίλο Μπάρτελ, τόνισε: «Η ομάδα είχε διαρκείς και σοβαρές συζητήσεις με τα μέλη της διοίκησης. Φυσικά, δεν ήταν εύκολη απόφαση για κανέναν από εμάς, αλλά κάθε μέλος της κοινωνίας οφείλει να δείχνει αλληλεγγύη αυτή την εποχή κι εμείς δεν αποτελούμε εξαίρεση».