Μιλουτίνοφ: Η λίστα μεγαλώνει...

Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ συμπληρώνει την εξάδα εκείνων που «ψήλωσαν» αλλά έφυγαν από τον Πειραιά. Όλοι τους βέβαια έχουν έναν κοινό παρονομαστή. Γράφει ο Γιάννης Κατσαρός.

Μιλουτίνοφ: Η λίστα μεγαλώνει...

Ήταν Ιούλιος του 2015 όταν ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε την απόκτηση του αμούστακου «γίγαντα» ύψους 2.10 από την Παρτιζάν. Ο Μπράιαντ Ντάνστον είχε φύγει για…Τουρκία μεριά, ο Πάτρικ Γιανγκ είχε μόλις φτάσει στην Ελλάδα και ο Γιάννης Σφαιρόπουλος έψαχνε να καλύψει την τρίτη θέση της ρακέτας πίσω από τον Οθέλο Χάντερ και το βρήκε στο όνομα του Νίκολα Μιλουτίνοφ.

Το Νο26 στο Draft από το Σαν Αντόνιο, δεν γέμιζε το μάτι και πήρε αρκετό χρόνο για να προσαρμοστεί σε μια ομάδα, όπως ο Ολυμπιακός. Μην ξεχνάμε, πως οι «ερυθρόλευκοι» ήταν φιναλίστ Ευρωλίγκας το 2015, έχοντας πάντα ως στόχο την είσοδο στο Final Four.

Άρα, ο Σέρβος έπρεπε να περιμένει, να δουλέψει και να αρπάξει την ευκαιρία. Στον Πειραιά πίστεψαν από την πρώτη μέρα στο συγκεκριμένο πρότζεκτ και με τον καιρό δικαιώθηκαν.

Κανένας δεν περίμενε πως σε αυτά τα – σχεδόν- πέντε χρόνια πως ο γεννημένος στο Νόβισαντ της Σερβίας θα ετοίμαζε βαλίτσες για Ρωσία και την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, όντας ένας από τους καλύτερους (αν όχι ο καλύτερος) σέντερ στην Ευρώπη.

Εκεί θα βρει έναν άλλον…φυγά, που το καλοκαίρι του 2013 άφησε τον τότε πρωταθλητή Ευρώπης για ενταχθεί στο ρόστερ της «ρωσικής αρκούδας», τον Κάιλ Χάινς. Αμφότεροι θα έχουν πολλές ιστορίες να αραδιάσουν ενώ σίγουρα θα εστιάσουν σε ένα πρόσωπο που τους προσέφερε τα μέγιστα στην καριέρα τους. Στον Βασίλη Σπανούλη.

Ο αρχηγός των «ερυθρόλευκων» είναι ο κοινός παρονομαστής στην καριέρα και την πορεία, όχι μόνο των δύο προαναφερθέντων αλλά και ακόμα τριών σέντερ που έπαιξαν για τον Ολυμπιακό. Οι Τζόι Ντόρσει, Μπράιαντ Ντάνστον και Κεμ Μπιρτς ήταν τρεις αθληταράδες, με προσόντα, πείσμα και δίψα για διάκριση, είχαν όμως δίπλα τους τον άνθρωπο «κλειδί», εκείνον που τους έφτιαχνε τα βράδια με τις πάσες και τη δημιουργία του.

Έτσι λοιπόν, ακόμα ένα καλό και πρωτοκλασάτο «5αρι» που φτιάχτηκε στο ΣΕΦ, προστέθηκε στη μεγάλη λίστα. Ο Νίκολα αφήνει τον Πειραιά και το «ερυθρόλευκο» στρατόπεδο για άλλες…πολιτείες.Ωστόσο, η «φάμπρικα» που έχει στήσει ο Ολυμπιακός με τους ψηλούς θα συνεχίσει να δουλεύει.

Ιδίως τώρα που στην άκρη του πάγκου κάθεται ο Γιώργος Μπαρτζώκας και έχει την εμπειρία και κυρίως την ικανότητα να βρίσκεις παίκτες που κάνουν τη διαφορά.Η σκυτάλη περνάει στον Οκτάβιους Έλις και περιμένουμε να δούμε τους δύο που θα στελεχώσουν το τεράστιο κενό που αφήνει πίσω του ο Μιλουτίνοφ.