Σλόαν: Η πρόταση του Ολυμπιακού και η αποτυχία του Φρεντέτ στον Παναθηναϊκό

Ο Ντόναλντ Σλόαν αποκαλύπτει την πρόταση του Ολυμπιακού και γιατί ο Τζίμερ Φρεντέτ απέτυχε να δείξει πόσο μεγάλος σκόρερ είναι στον Παναθηναϊκό.

Σλόαν: Η πρόταση του Ολυμπιακού και η αποτυχία του Φρεντέτ στον Παναθηναϊκό

Ο κοσμογυρισμένος 32χρονος Αμερικανός γκαρντ Ντόναλντ Σλόαν της Τέλεκομ Μπον παραχώρησε μεγάλη συνέντευξη στην ιστοσελίδα talkbasket.net, όπου μεταξύ άλλων αποκάλυψε ότι είχε πρόταση από τον Ολυμπιακό.

Ο Σλόαν, ο οποίος γνωρίζει από τα γυμνασιακά του χρόνια αλλά και από την κοινή θητεία τους στο πρωτάθλημα Κίνας τον Τζίμερ Φρεντέτ, μίλησε για την αποτυχία του Αμερικανού να αποδείξει πόσο μεγάλος σκόρερ είναι στον Παναθηναϊκό.

Είπε συγκεκριμένα για τον Φρεντέτ:

«Από τότε που ήταν στο γυμνάσιο, ο Τζίμερ συνήθιζε να κάνει τρελά σουτ, να ντριμπλάρει πολύ, να έχει την μπάλα στα χέρια του. Δεν ήταν συνηθισμένος στο ομαδικό πνεύμα, στο μπάσκετ στυλ Σπερς ή στο ευρωπαϊκό. Η Κίνα είναι τέλεια αν θέλεις να σουτάρεις συνεχώς και έχεις μόνο έναν άλλο ξένο στην ομάδα. Έδειξε ότι ήταν σκόρερ στο κολέγιο, αλλά όταν ήρθε η ώρα για το NBA τού έδωσαν έναν χρόνο και δεν έδειξε ότι μπορεί να κάνει όλα αυτά σε υψηλότερο επίπεδο. Έτσι, οι ομάδες τον παράτησαν αρκετά νωρίς. Αν είχε παίξει καλύτερα στο Σάμερ Λιγκ του NBA, θα πίστευαν περισσότερο σε αυτόν. Αλλά δεν κατάφερε να το κάνει ούτε στο Σάμερ Λιγκ.

Ο Φρεντέτ δεν είναι πόιντ γκαρντ αλλά γκαρντ σκόρερ. Στην Ευρώπη λειτουργεί σε ορισμένες περιπτώσεις, επειδή υπό συνθήκες μπορεί ένας παίκτης να κρατά την μπάλα και να σουτάρει πολύ, αλλά στο μεγαλύτερο μέρος της σεζόν δεν πρόκειται. Με την ομάδα που παίζει (Παναθηναϊκός), δεν μπορεί να το κάνει αυτό. Το παιχνίδι του δεν ταιριάζει με το στυλ παιχνιδιού της ομάδας. Γι' αυτό φαίνεται ότι δεν μπορεί να κάνει ό,τι πρέπει να κάνει. Είναι ακόμα ο ίδιος παίκτης αλλά σε ένα διαφορετικό σύστημα.

Στην Ευρωλίγκα είναι πιο δύσκολο να σκοράρει, αλλά αν προσαρμοστεί θα μπορεί να κάνει το παιχνίδι του. Θα προσαρμοστεί εάν ο προπονητής του είναι πρόθυμος να του δώσει χρόνο. Οι ομάδες στην Ευρωλίγκα θέλουν να κερδίζουν άμεσα και περιμένουν από αυτόν να ευστοχεί σε όλα τα τρίποντα, αλλά ο Τζίμερ δεν είναι αθλητικός παίκτης και το παιχνίδι στην Eυρωλίγκα είναι πολύ αθλητικό. Δεν είναι συνηθισμένος στην αθλητικότητα, στο μέγεθος και στο στυλ του παιχνιδιού. Ήξερα ότι θα ήταν δύσκολο για αυτόν όταν υπέγραψε».

Αναφερόμενος στο ενδιαφέρον ευρωπαϊκών ομάδων να τον αποκτήσουν ο Σλόαν είπε:

«Είχα πολλές επιλογές για να πάω στην Ευρώπη, αρκετές φορές... Η Μακάμπι Τελ Αβίβ μού πρόσφερε συμβόλαιο τη σεζόν 2016-17, αλλά κατέληξα να πάω στην Κίνα. Την επόμενη σεζόν με ήθελε μια ομάδα από τη Ρωσία -δεν ήταν η ΤΣΣΚΑ, θα μπορούσε να ήταν η Χίμκι-, αλλά αποφάσισα να πάω στο στο training camp των Ουίζαρντς.

Μου είπαν ότι ήθελαν να με κρατήσουν ως τρίτο γκαρντ, αλλά δεν το έκαναν. Μετά από αυτό, πήγα στην D-League (αργότερα έγινε G-League). Έμεινα εκεί για τρεις μήνες και στη συνέχεια επέστρεψα στην Κίνα.

Μετά από αυτό, ο Ολυμπιακός προσπάθησε να με αποκτήσει στο τέλος της σεζόν 2017-18, τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο, αλλά έμεναν έξι ή επτά παιχνίδια. Εγώ όμως σκέφτηκα ''ας γυρίσω σπίτι''. Ήταν μια κουραστική χρονιά...».