Μαρίνκοβιτς: «Η φετινή σεζόν χάθηκε, τι να συζητάμε τώρα»

Ο Βάνια Μαρίνκοβιτς της Βαλένθια είναι αντίθετος να ολοκληρωθεί η σεζόν τον Ιούλιο, αναφέροντας τους κινδύνους τραυματισμών που εγκυμονούν. 

Μαρίνκοβιτς: «Η φετινή σεζόν χάθηκε, τι να συζητάμε τώρα»

Ξέσπασε ο Βάνια Μαρίνκοβιτς της Βαλένθια μιλώντας για τα σενάρια που αναφέρουν πως η αγωνιστική σεζόν θα ολοκληρωθεί τον Ιούλιο. Ο Σέρβος γκαρντ, μιλώντας στο nova.rs, στάθηκε στο ότι δεν έχουν πιάσει καν μπάλα, στους μυς που θα είναι χαλαροί και θα θέλουν δουλειά, καθώς επίσης και στους κινδύνους τραυματισμού.

Αναλυτικά ανέφερε:

«Για εμάς που μένουμε μόνοι είναι πιο δύσκολο. Υπάρχουν μέρες που δεν βλέπω άνθρωπο. Μου λείπει να μιλάω με κάποιον. Είναι στιγμές που πιάνω τον εαυτό μου απλώς να κοιτάζει το ταβάνι για περισσότερη ώρα από ό,τι συνήθως, επειδή κάθε μέρα είναι ίδια. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι είμαστε ζωντανοί και υγιείς.

Δεν μπορώ να καταλάβω ποιος σκέφτεται ότι θα μπορέσουμε να παίξουμε μπάσκετ τον Ιούλιο. Οι αθλητές κάνουμε κάποιες ασκήσεις στο σπίτι και γυμναζόμαστε, αλλά αυτό δεν έχει καμία σχέση με την κανονική μας προπόνηση. Καμία γυμναστική σε ένα δωμάτιο δύο επί δύο μέτρα δεν μπορεί να αντικαταστήσει το γήπεδο και τις εγκαταστάσεις μιας ομάδας. Φίλε, δεν έχουμε πιάσει μπάλα εδώ και ένα μήνα και δεν ξέρουμε πότε θα το κάνουμε.

Ακόμα και υπό φυσιολογικές συνθήκες, μετά από διακοπές οι αθλητές χρειάζονται ένα μήνα για να είναι έτοιμοι. Τώρα, έπειτα από μήνες που θα είμαστε εκτός, κάθε μυς μας θα έχει χαλαρώσει. Πιστεύει αλήθεια κάποιος ότι θα είναι εντάξει ο μυς σε ένα μήνα;

Εδώ όταν τραυματίζεται ελαφρά ένας παίκτης χρειάζεται χρόνο για να επιστρέψει. Τώρα όχι απλώς ένας ή δύο παίκτες αλλά όλη η ομάδα δεν προπονείται για μήνες και μετά θα τους ζητηθεί να επιστρέψουν άμεσα στο παρκέ. Δεν έχει νόημα.

Πώς θα σώσουμε τη σεζόν; Με το να παίξουμε κατευθείαν θα ρισκάρουμε να τραυματιστούμε. Μακάρι να έκανα λάθος, αλλά δεν είναι αναπόφευκτο κάτι τέτοιο; Η φετινή σεζόν χάθηκε, τι να συζητάμε; Ας προφυλάξουμε τους εαυτούς μας και να κοιτάξουμε την επόμενη σεζόν, υγιείς. Δόξα τω Θεώ, θα παίξουμε μπάσκετ την επόμενη σεζόν».