Σφαιρόπουλος: «Τα πράγματα στο Ισραήλ είναι όπως στην Ελλάδα»

O Γιάννης Σφαιρόπουλος μίλησε για το πώς αντιμετωπίζει τον κορονοϊό στο Ισραήλ, έκανε μια σύγκριση με την Ελλάδα, ενώ αναφέρθηκε και στην επιτυχία που βιώνει με τη Μακάμπι. 

Σφαιρόπουλος: «Τα πράγματα στο Ισραήλ είναι όπως στην Ελλάδα»

Στην κάμερα του MEGA μίλησε ο πρώην τεχνικός του Ολυμπιακού και νυν της Μακάμπι, Γιάννης Σφαιρόπουλος. Ο Έλληνας κόουτς αναφέρθηκε στην κατάσταση που βιώνει στο Τελ Αβίβ και στο Ισραήλ με την έξαρση του κορονοϊού: «Είμαστε καλά, στο σπίτι. Μένουμε σπίτι και περνάμε καλά, όσο μπορούμε. Ασχολούμαι με το μπάσκετ. Προσπαθώ να κάνω έναν απολογισμό το πρωί, τι μπορούμε να διορθώσουμε όταν επανέλθουμε. Προσπαθώ να ενημερώνομαι, διαβάζω, βλέπω βίντεο.

Τις υπόλοιπες ώρες είμαι με την οικογένεια. Μας λείπουν αυτές οι στιγμές λόγω ταξιδιών και αγώνων. Το απολαμβάνουμε. Αφιερώνουμε χρόνο στη μεταξύ μας σχέση. Ταινίες, επιτραπέζια, τάβλι με τον γιο μου. Προσπαθούμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να περάσουν ευχάριστα οι ώρες».

Για τα μέτρα στο Ισραήλ, είπε: «Τα πράγματα είναι όπως στην Ελλάδα. Έχουμε περισσότερα κρούσματα εδώ αλλά λιγότερους νεκρούς. Κάνουν πολλά τεστ εδώ, θέλουν να είναι ακριβείς σε όλα. Είναι επιφυλακτικός ο κόσμος, στην αρχή το είχαν πάρει λίγο αψήφιστα. Όταν είδαν τα κρούσματα, έκατσαν σπίτι. Επιτρέπονται οι βόλτες μέχρι 100 μέτρα από το σπίτι. Ο κόσμος προσέχει, δεν βγαίνει πολύ έξω. Εμείς μένουμε μόνο σπίτι».

Για την επιτυχία της Μακάμπι, τόνισε: «Πρώτο μας μέλημα ήταν να μπούμε στα πλέι οφ. Αυτό είχε να συμβεί πέντε χρόνια στη Μακάμπι. Το καταφέραμε εφτά αγωνιστικές πριν τελειώσει η κανονική περίοδος. Είμαστε πολύ χαρούμενοι για αυτό. Δεν ξέρουμε τι θα γίνει όμως. Αν γίνουν τα πλέι οφ, θα παλέψουμε για το Φάιναλ Φορ. Η Μακάμπι είναι μία καινούργια ομάδα, έχει παίκτες με μέλλον. Εμείς χτίζουμε μία ομάδα, δεν προσπαθούμε να κάνουμε ό,τι έγινε το 2014, που η Μακάμπι έχασε όλους τους παίκτες μετά την κατάκτηση του τροπαίου».

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας