Ιτούδης: «Συνεχίζουμε τις προπονήσεις, αλλά…»

Σε μέσο ενημέρωσης της Ρωσίας μίλησε ο Δημήτρης Ιτούδης για το πώς έχει επηρεάσει η πανδημία του κορονοϊού τις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ΤΣΣΚΑ, αλλά και τον Μάικ Τζέιμς που βρίσκεται σε καραντίνα.

Ιτούδης: «Συνεχίζουμε τις προπονήσεις, αλλά…»

Σε Μέσο της Ρωσίας μίλησε ο Δημήτρης Ιτούδης για το πώς έχει επηρεάσει η πανδημία του κορονοϊού τις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ΤΣΣΚΑ, το πρόγραμμα πλέον της πρωταθλήτριας Ευρώπης, αλλά και τον Μάικ Τζέιμς που βρίσκεται σε καραντίνα.

«Μαζί με τον πρόεδρο Αντρέι Βατούτιν αποφασίσαμε να συνεχίσουμε τις προπονήσεις, αλλά με έναν ελαφρώς διαφορετικό τρόπο», ανέφερε αρχικά στο iz.ru, για να συνεχίσει:

«Πρώτον, αποφασίσαμε ότι όλοι οι παίκτες, οι προπονητές και το προσωπικό της ομάδας ακολουθούν πιστά το πρόγραμμα προπόνηση – σπίτι, σπίτι – προπόνηση. Απαγορεύονται οι επισκέψεις σε εστιατόρια, εμπορικά κέντρα και κινηματογράφους.

Δεύτερον, έχουμε φτιάξει ένα πλάνο προπονήσεων για την επόμενη εβδομάδα. Θα πρόκειται για προπονητικά διπλά και δουλειά στο γυμναστήριο. Δόξα τω Θεώ, κανένας από τους παίκτες μας δεν βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό και μπορούμε να προπονούμαστε χωρίς περιορισμούς. Και σε συνδυασμό με την αναγκαστική παύση, έγινε δυνατή η βελτίωση σε ορισμένες πτυχές του παιχνιδιού σε άμυνα και επίθεση».

Για τον Μάικ Τζέιμς που μπήκε σε καραντίνα, δήλωσε: «Είπα στους παίκτες να σταματήσουν τις αγκαλιές και τις χειραψίες μεταξύ τους, όπως συνηθίζεται στη Ρωσία. Είναι απαραίτητο να ελαχιστοποιηθούν όλοι οι πιθανοί κίνδυνοι εξάπλωσης του ιού. Δεν πρόκειται για κάποια ιδιοτροπία μου αλλά για προτροπή των γιατρών. Βρίσκονται συνεχώς μαζί μας, μετρούν τη θερμοκρασία, δίνουν κάποιες συμβουλές. Ξεχωριστά, θέλω να πω ευχαριστώ στους γιατρούς που εργάζονται τώρα σε όλο τον κόσμο και με κόστος της ζωής τους προσπαθούν να αντιμετωπίσουν την κατάσταση».

Αν πιστεύει ότι η σεζόν μπορεί να ξεκινήσει τον Απρίλιο, είπε: «Έχω αυτή την ελπίδα, παρά το γεγονός ότι είμαι μεγάλος σκεπτικιστής. Ταυτόχρονα, ανησυχώ πολύ που πολλά ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ανακήρυξαν πρωταθλητές τους πρωτοπόρους στη βαθμολογία και ολοκλήρωσαν πρόωρα τη σεζόν. Ο πρωταθλητής πρέπει να αναδεικνύεται στο γήπεδο μπάσκετ, ακόμη και σε μια τέτοια περίπτωση ανωτέρας βίας. Καλύτερα να θεωρηθεί ως μη γενόμενη μια σεζόν από το να βγαίνουν πρωταθλητές με αυτόν τον τρόπο».