Βατούτιν: «Συνεχίζουμε προπονήσεις στην ΤΣΣΚΑ»

Σε αντίθεση με το τι συμβαίνει στις υπόλοιπες ομάδες της Ευρώπης, στην ΤΣΣΚΑ συνεχίζουν κανονικά τις προπονήσεις, παρά την αναβολή των αγώνων σε Euroleague και VTB league.

Βατούτιν: «Συνεχίζουμε προπονήσεις στην ΤΣΣΚΑ»

Σε αντίθεση με το τι συμβαίνει στις υπόλοιπες ομάδες της Ευρώπης, στην ΤΣΣΚΑ συνεχίζουν κανονικά τις προπονήσεις, παρά την αναβολή των αγώνων σε Euroleague και VTB league.

Αυτό τόνισε ο πρόεδρος της ΤΣΣΚΑ Μόσχας Αντρέι Βατούτιν σε τσατ που είχε με τους φίλους της ομάδας.

«Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να αποτρέψουμε την εισβολή του κορονοϊού στην ΤΣΣΚΑ. Είναι σαφές ότι υπήρχαν φόβοι για τη διάδοση της μόλυνσης μετά από το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στην Ελλάδα. Τότε, βέβαια, δεν είχε ανακηρυχθεί ως πανδημία. Κι εκείνη την περίοδο η Ελλάδα δεν ήταν ανάμεσα στις χώρες με πολλά κρούσματα του ιού» ανέφερε αρχικά.

Για την αναστολή των Εθνικών και Διεθνών Πρωταθλημάτων είπε: «Είναι δύσκολο να κάνεις προπόνηση όταν δεν γνωρίζεις την ημερομηνία του επόμενου παιχνιδιού. Το ιατρικό επιτελείο παρακολουθεί καθημερινά την κατάσταση των παικτών και του προπονητών. Ακολουθούμε όλες τις συστάσεις του κράτους. Ωστόσο, πρέπει να γίνει κατανοητό πως κανένα μέτρο δε μπορεί να είναι εξαντλητικό».

Για τη λειτουργία της ομάδας αυτές τις δύσκολες ημέρες: «Οι παίκτες της ΤΣΣΚΑ προπονούνται τώρα στο USK ΤΣΣΚΑ. Τη Δευτέρα (16/3) είχαμε προπονητικό διπλό. Με απόφαση του συλλόγου, όλοι οι παίκτες συνεχίζουν να προπονούνται. Ωστόσο, πρέπει να καταλάβετε ότι είναι πολύ δύσκολο να βρίσκεσαι σε διαδικασία προπονήσεων χωρίς να υπάρχουν παιχνίδια».

Για το τι θα γίνει από και πέρα: Θέλουμε να συνεχιστεί η σεζόν, αυτή είναι μία κοινή επιθυμία των οπαδών, των παικτών. Αλλά η υγεία είναι πολύ πιο σημαντική από τα παιχνίδια μπάσκετ. Κανείς από την Euroleague δεν είναι σε θέση να δώσει συγκεκριμένες προθεσμίες. Η κατάσταση (σ.σ. με τα κρούσματα), για να το θέσω ήπια, δε βελτιώνεται. Η δυναμική στις ευρωπαϊκές χώρες δυστυχώς είναι αρνητική. Το να λέμε πως η Euroleague θα επαναρχίσει την τάδε ημερομηνία είναι ψευδαίσθηση».

Για τα συμβόλαια στην ομάδα, τώρα και στο μέλλον: «Πρόκειται για περίπλοκη κατάσταση. Πρώτα από όλα, θα θέλαμε να ολοκληρώσουμε τη σεζόν, αλλά εδώ τα πράγματα δεν εξαρτώνται από μας. Όλες οι ομάδες της Euroleague, της VTB League κι η Ευρώπη πάντα έχουν στο μυαλό τους την ενίσχυση του ρόστερ. Επίσης μην ξεχνάτε πως η οικονομική κατάσταση στον κόσμο μπορεί να επηρεάσει τα συμβόλαια των παικτών. Ξέρουμε σε ποιες θέσεις έχουμε ανάγκη για ενίσχυση. Γνωρίζουμε τις αδυναμίες μας και θα προσπαθήσουμε να τις διορθώσουμε. Είμαστε σε διαπραγματεύσεις με τους παίκτες μας και με εκείνους που θέλουμε να δούμε στην ομάδα στο μέλλον. Ωστόσο η κατάσταση με τον κορoνοϊό μπορεί να επιφέρει σοβαρές ανακατατάξεις».

Για τον αρχηγό της ομάδας, Κάιλ Χάινς, ο οποίος επελέγη στην All-Decade Team στην Euroleague: «Χωρίς αμφιβολία ο Κάιλ είναι σύμβολο και θρύλος της Euroleague. Χαίρομαι που συνεχίζει την καριέρα του. Πρόκειται για έναν καταπληκτικό παίκτη, επαγγελματία, οικογενειάρχη και πολλά άλλα. Θα μπορούσα να μιλάω ασταμάτητα για τα χαρίσματα του. Χαίρει τον σεβασμό όλων στην Euroleague, παικτών, προπονητών, φιλάθλων. Είμαι σίγουρος πως στο μέλλον θα έχει σημαντικό ρόλο στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, αναλαμβάνοντας κάποιο πόστο, γιατί είναι πολύ κοινωνικός κι έξυπνος».