Αρμάνι Μιλάνο-Ολυμπιακός: «Κόκκινος συναγερμός» στη Λομβαρδία- Προς ματαίωση το ματς!

Προς ματαίωση βρίσκεται το ματς της ερχόμενης Πέμπτης (12/03) του Ολυμπιακού στο Μιλάνο με την Αρμάνι, καθώς ολόκληρη η περιοχή της Λομβαρδίας και έντεκα περιοχές ακόμα κηρύχθηκαν σε «κόκκινο συναγερμό». Απαγορεύτηκε η κυκλοφορία

Αρμάνι Μιλάνο-Ολυμπιακός: «Κόκκινος συναγερμός» στη Λομβαρδία- Προς ματαίωση το ματς!

Προς ματαίωση βρίσκεται το ματς της ερχόμενης Πέμπτης (12/03) του Ολυμπιακού στο Μιλάνο με την Αρμάνι, καθώς ολόκληρη η περιοχή της Λομβαρδίας και έντεκα περιοχές ακόμα κηρύχθηκαν σε «κόκκινο συναγερμό» λόγω της έξαρσης του κορονοϊού και το πιθανότερο σενάριο είναι να αναβληθούν όλες οι αθλητικές δραστηριότητες και φυσικά το Μιλάνο-Ολυμπιακός.

Το παιχνίδι για την Euroleague θα γίνονταν ούτως ή άλλως κεκλεισμένων των θυρών, με την ομάδα του Ετόρε Μεσίνα να έχει δώσει τα τελευταία της παιχνίδια μπροστά σε άδεια καθίσματα. Όλη η 24η αγωνιστική της Ιταλίας στο μπάσκετ μάλιστα είχε ανακοινωθεί πως θα διεξαχθεί με κλειστές πόρτες, ωστόσο πλέον ο κίνδυνος να αναβληθούν όλα τα παιχνίδια είναι ορατός.

Ο Ιταλός δημοσιογράφος Εμιλιάνο Γκαρσία έγραψε σχετικά:

«Ολόκληρη περιοχή της Λομβαρδίας και 11 ακόμη περιοχές μπήκαν σε “κόκκινο συναγερμό” εξαιτίας της έξαρσης του κορονοϊού στην Ιταλία. Η είσοδος ή έξοδος από την περιοχή γίνεται μόνο είτε για πολύ σοβαρούς λόγους, είτε για λόγους που δεν ακυρώνονται. Πραγματικά δεν μπορώ να δω πως θα διεξαχθούν αγώνες εκεί».

Πέρα από τη Λομβαρδία, σε απομόνωση τίθενται οι περιοχές των πόλεων Πάρμα, Πιατσέντσα, Μόντενα, Ρέτζιο Εμίλια, Ρίμινι, Πέζαρο, Ουρμίνο, Βενετία, Τρεβίζο, Πάδοβα, 'Αστι και Αλεσάντρια, μέχρι τις 3 Απριλίου.

Τι σημαίνει "κόκκινος συναγερμός"; Απαγορεύεται η μετακίνηση των πολιτών έξω από τις περιοχές αυτές, εκτός από ειδικές περιπτώσεις. Κλειστά θα παραμείνουν γυμναστήρια, πισίνες, μουσεία, πολιτιστικά κέντρα και χιονοδρομικά κέντρα. Τα εμπορικά κέντρα θα μπορούν να μένουν ανοικτά μόνον από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή.