Euroleague: Πόσες νίκες χρειάζονται ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός για τα πλέι οφ

Ο Ολυμπιακός σε ένα δύσκολο πρόγραμμα ψάχνει τουλάχιστον την πρόκριση στα πλέι οφ της Euroleague. Δίνει τρία ματς με ομάδες που θέλουν κι αυτές το εισιτήριο και μάλιστα... στις έδρες τους. Πιο βατό το πρόγραμμα του Παναθηναϊκού. Πόσες νίκες χρειάζεται για τα πλέι οφ.

Euroleague: Πόσες νίκες χρειάζονται ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός για τα πλέι οφ

Έξι στροφές απομένουν για την ολοκλήρωση της Euroleague και να που ο Ολυμπιακός βρίσκεται μέσα στο κόλπο της πρόκρισης στα πλέι οφ της διοργάνωσης. Δεν κρατά την τύχη στα χέρια του σε καμία περίπτωση, η αποστολή του είναι δύσκολη ως ακατόρθωτη, αλλά οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα θα διεκδικήσουν κάθε πιθανότητα που έχουν, αρχής γενομένης από την αναμέτρηση της ερχόμενης Πέμπτης (12/03) στο Μιλάνο με την Αρμάνι στον πρώτο «τελικό», όπως τον χαρακτήρισε και ο Σάσα Βεζένκοφ.

Το ότι ο Ολυμπιακός, σε μία κάκιστη χρονιά, έχει ακόμα μαθηματικές ελπίδες, δείχνει και το επίπεδο δυσκολίας και ανταγωνισμού της Euroleague. «Αποκλεισμένος» ήταν στη συνείδηση σχεδόν όλων, έφτασε μέχρι και την 14η θέση και ζητούμενο ήταν να μην τερματίσει στα χαμηλά πατώματα, αλλά να που έχει ακόμα κάποιες λίγες ελπίδες.

Και οι 4 νίκες μπορεί να μην είναι αρκετές

Θεωρητικά στις 16 νίκες θα κριθεί η πρόκριση με τον Ολυμπιακό να βρίσκεται στο 12-16 και να απέχει μία νίκη από την 8η και την 7η θέση τις οποίες καταλαμβάνουν οι Φενέρμπαχτσε και Κίμκι αντίστοιχα με ρεκόρ 13-15.

Στοχεύει δηλαδή στις εναπομείναντες 6 αγωνιστικές σε τέσσερις νίκες, αλλά και πάλι ίσως δεν είναι αρκετές, γιατί θα πρέπει να κοιτάξει τις ισοβαθμίες. Με πέντε νίκες λογικά θα περάσει και δεν θα τον νοιάζουν οι άλλοι, αλλά –αλήθεια- είναι εφικτό κάτι τέτοιο;

Τρία “εκτός” με ομάδες που θέλουν πρόκριση

Εν πρώτοις να ξεκαθαρίσουμε πως από τους έξι αντιπάλους που έχει να αντιμετωπίσει οι τρεις παλεύουν για πρόκριση και μάλιστα θα τους συναντήσει εκτός έδρας.

- Η Αρμάνι Μιλάνο ισοβαθμεί με τους «ερυθρόλευκους» αυτή τη στιγμή στο 12-16, έχει ηττηθεί με 91-70 στο ΣΕΦ και όπως καταλαβαίνει κανείς, με νίκη του ο Ολυμπιακός στο Μιλάνο έχει το πάνω χέρι έναντι των Ιταλών και μένει ζωντανός στην διεκδίκηση της πρόκρισης. Με ήττα, μάλλον το όνειρο σβήνει και θα θέλει ένα θαύμα.

- Θα πάει στη Ρωσία για να αντιμετωπίσει την Κίμκι, η οποία κι αυτή θέλει να σιγουρέψει την είσοδό της στην 8άδα. Είναι στην 7η θέση με μία νίκη παραπάνω. Στο πρώτο ματς είχε κερδίσει στο ΣΕΦ με 109-98 στην παράταση.

- Πάει στην Κωνσταντινούπολη για να παίξει με τη Φενέρμπαχτσε που κάνει αντεπίθεση και αυτή σε μία κάκιστη χρονιά (αλλά με παικταράδες) για να μπει στα πλέι οφ και όπως φαίνεται θα τα καταφέρει. Μία νίκη μπροστά και αυτή από τον Ολυμπιακό, έχοντας κερδίσει τους Πειραιώτες στο ΣΕΦ με 97-86.

Ρεάλ και Μπαρτσελόνα στο ΣΕΦ

Από κει και πέρα, ο Ολυμπιακός θα υποδεχθεί στο ΣΕΦ τη Ρεάλ Μαδρίτης, οπότε καταλαβαίνει κανείς πως δεν είναι διόλου εύκολο και αυτονόητο πως θα πάρει θετικό αποτέλεσμα και τον Ερυθρό Αστέρα, στο μοναδικό βατό ματς που έχει.

Τελευταία αγωνιστική θα υποδεχθεί την Μπαρτσελόνα στο ΣΕΦ, η οποία μπορεί να είναι αδιάφορη ή μπορεί και να θέλει να επιλέξει αντίπαλο. Μην το λησμονεί κανείς αυτό.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ

Σε περιπέτειες μπορεί να μπει και ο Παναθηναϊκός που δεν έχει εξασφαλίσει ακόμα την πρόκριση. Ο Ρικ Πιτίνο μιλάει για 4 νίκες που πρέπει να κάνει η ομάδα του και δείχνει πως θα την κάνει με βάση το πρόγραμμα που έχει, που είναι πολύ πιο βατό. Ίσως και λιγότερες να είναι αρκετές. Να χρειάζεται να φτάσει κι αυτός στις 16-17 νίκες. Τώρα βρίσκεται στο 14-14.

Ο Πιτίνο θέλει 4 νίκες

Αρκετά κρίσιμη είναι η επόμενη αγωνιστική για τους «πράσινους» που αντιμετωπίζουν τη Φενέρμπαχτσε στην Κωνσταντινούπολη. Η ομάδα του Ομπράντοβιτς με νίκη τη φτάνει στις 14 νίκες και μπορεί να την ξεπεράσει στη βαθμολογία στη συνέχεια. Στο ΟΑΚΑ είχε κερδίσει ο Παναθηναϊκός με 81-78. Στη συνέχεια πάει στο Βερολίνο για να παίξει για την Άλμπα, η οποία είναι αδιάφορη αλλά δίνει το 100% σε όλα τα παιχνίδια της. Η Μπασκόνια την κέρδισε με τρίποντο του Τζάνινγκ στο τέλος και έμεινε μέσα στο παιχνίδι της πρόκρισης. Οπότε θέλει προσοχή και αυτή. Άλλωστε κέρδισε τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ.

Πιο βατό το πρόγραμμα του Παναθηναϊκού

Θα υποδεχθεί στη συνέχεια την Κίμκι στο ΟΑΚΑ που παλεύει και αυτή για την πρόκριση και μετά πηγαίνει στην Πόλη για την Εφές, που μέχρι τότε θα έχει κλειδώσει και την 1η θέση, χωρίς αυτό να σημαίνει κάτι βέβαια. Περιμένει τη Μακάμπι μετά στο ΟΑΚΑ που παλεύει για την 4η θέση και το πλεονέκτημα αυτή τη στιγμή και τελευταία αγωνιστική πηγαίνει στη Βιτόρια για το ματς με την Μπασκόνια. Οι Βάσκοι είναι ακόμα στο κόλπο της πρόκρισης με 12-16 και αυτοί, όπως και τέσσερις άλλες ομάδες: Ζαλγκίρις, Βαλένθια, Ολυμπιακός, Μιλάνο.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ EUROLEAGUE