Euroleague: Όταν τιμωρούσε τον Γιαννακόπουλο με πρόστιμο για την επίθεση στον Ανκαραλί (pics)

Ο Παναθηναϊκός μπορεί να ήθελε μεγαλύτερη τιμωρία από το πρόστιμο που επιβλήθηκε στον Ολυμπιακό, αλλά η «πράσινη» ΚΑΕ και ο Γιαννακόπουλος έχουν τιμωρηθεί επίσης με πρόστιμο για την φραστική επίθεση και την εκτόξευση κεριού στον Ανκαραλί.

Euroleague: Όταν τιμωρούσε τον Γιαννακόπουλο με πρόστιμο για την επίθεση στον Ανκαραλί (pics)

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση σε ειρωνικό ύφος για την τιμωρία του Ολυμπιακού από τον Αθλητικό Δικαστή, περιμένοντας κάτι παραπάνω από το χρηματικό πρόστιμο.

Πρόστιμο στον Ολυμπιακό από την EuroLeague για το ματς με τον ΠΑΟ

Μάλιστα, οι «πράσινοι», έκαναν παρέμβαση στον Αθλητικό Δικαστή της Euroleague προσκομίζοντας στοιχεία μέσα από τα οποία επεδίωκαν μεγαλύτερη τιμωρία, αλλά ο Αθλητικός Δικαστής έκρινε πως δεν αποδεικνύουν όλα αυτά που ισχυρίζονται οι «πράσινοι».

Ανατρέχοντας στο παρελθόν, βλέπουμε καταγεγραμμένα στον Τύπο αλλά και στην Euroleague περιστατικά μεγαλύτερης βαρύτητας και πολύ πιο σοβαρά, τα οποία είχαν τιμωρηθεί από τον Ανεξάρτητο Αθλητικό Δικαστή της Euroleague επίσης με χρηματικό πρόστιμο.

ΚΑΕ Παναθηναϊκός: Ειρωνική ανακοίνωση για την τιμωρία του Ολυμπιακού

Χαρακτηριστικότερο όλων ίσως είναι το συμβάν τον Απρίλιο του 2015 στο ΟΑΚΑ, μετά το παιχνίδι του Παναθηναϊκού με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας για το Game 3 των πλέι οφ.

Παραθέτουμε απλά το φύλλο αγώνος που είχαν συντάξει οι διαιτητές του αγώνα Ράντοβιτς, Ανκαραλί και Γιαβόρ.

Είχαν γράψει σχετικά στο φύλλο αγώνος:

«Ένα λεπτό αφότου μπήκαμε στα αποδυτήρια, η πόρτα άνοιξε από τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, τον οποίο ακολουθούσε ένας άνδρας. Πέταξε το μεγάλο κερί (επισυνάπτεται φωτογραφία) προς τον κύριο Ανκαραλί, αλλά χτύπησε την καρέκλα. Ήταν εξαιρετικά επιθετικός και ενώ συγκρατείτο από μένα και έναν από τους ανθρώπους που τον συνόδευαν, φώναζε: “Θα σε σκοτώσω, δεν θα φύγεις ζωντανός από την Ελλάδα απόψε. Στο ορκίζομαι στα μάτια μου! Θα σκοτώσω εσένα, την οικογένειά σου και αυτό είναι υπόσχεση”. Το επανέλαβε αυτό αρκετές φορές. Μετά είπε: “Θα γ…ω, τη μάνα σου, τη γυναίκα σου και τα παιδιά σου, μπροστά σου”. Μετά έφυγε. Αυτό διήρκεσε για δύο λεπτά και δεν υπήρχε ούτε ασφάλεια, ούτε αστυνομία εκείνη την ώρα για να μας προστατέψει».

Γι αυτό το συμβάν ο Παναθηναϊκός και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος είχαν τιμωρηθεί επίσης με χρηματικό πρόστιμο (150.000 ευρώ).

Η ανακοίνωση της Euroleague για το θέμα στην φωτογραφία που παραθέτουμε: