EuroLeague για επίθεση σε Λαμόνικα: «Αν ξαναγίνει, τέλος οι αγώνες στην Ελλάδα!»

Η EuroLeague εξέδωσε αυστηρή ανακοίνωση μετά την επίθεση στους διαιτητές του Παναθηναϊκός - Μπαρτσελόνα και του Λουίτζι Λαμονικά, προειδοποιώντας ότι αν επαναληφθεί τέτοιο περιστατικό δεν θα πραγματοποιηθούν ξανά αγώνες της στην Ελλάδα!

EuroLeague για επίθεση σε Λαμόνικα: «Αν ξαναγίνει, τέλος οι αγώνες στην Ελλάδα!»

Η επίθεση και ο τραυματισμός του Λουίτζι Λαμόνικα, μετά το τέλος του αγώνα το Παναθηναϊκός - Μπαρτσελόνα (81-92) για την 25η αγωνιστική της EuroLeague αποτελεί ντροπιαστικό συμβάν για τη χώρα και φυσικά δεν πέρασε απαρατήρητο από την διοργανώτρια αρχή.

Η EuroLeague εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία καταδικάζει απερίφραστα το επαίσχυντο περιστατικό και προειδοποιεί ότι σε περίπτωση που επαναληφθεί κάτι αντίστοιχο, θα εξετάσει σοβαρά το ενδεχόμενο να μην πραγματοποιούν ξανά αγώνες σε ελληνικό έδαφος!

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«H Euroleague και όλες οι ομάδες που συμμετέχουν σε αυτή, καταδικάζουν βίαιες πράξεις οποιασδήποτε μορφής και θα συνεχίσουν να εφαρμόζουν πολτική μηδενικής ανοχής.

Η Euroleague θα υποστηρίζει την αστυνομική έρευνα και αν οι δράστες αναγνωριστούν, θα τους απαγορευτεί εφ'όρου ζωής να μπουν σε γήπεδο και να παρακολουθήσουν παιχνίδι της διοργάνωσης.

Η Euroleague θα υποστηρίξει τους τρεις διαιτητές και τον παρατηρητή σε οποιαδήποτε δράση τους στη συνέχεια.

Η αρχή θα συνεχίσει να προωθεί ένα υγιές, φιλικό και χαλαρό περιβάλλον στο οποίο θα πρέπει να διεξάγονται όλα τα παιχνίδια της διοργάνωσης, με ασφάλεια για τις ομάδες, τους διαιτητές και όλο το διαπιστευμένο προσωπικό.

Η Euroleague θα επιδιώξει την συνεργασία των συλλόγων και των τοπικών αρχών για την πρόληψη τέτοιων περιστατικών στο μέλλον. Η επίθεση είναι πρωτοφανής στην εικοσαετή ιστορία της Euroleague. Σε περίπτωση όμως που συμβεί ξανά κάτι αντίστοιχο στην επικράτεια της Ελλάδας, αυτό θα σήμαινε πως το περιβάλλον δεν είναι ασφαλές για τις ομάδες, τους διαιτητές και το διαπιστευμένο προσωπικό. Ως εκ τούτου, το μπάσκετ της Euroleague θα εξετάσει αμέσως την πιθανότητα μετεγκατάστασης όλων των αγώνων της Euroleague, του Eurocup και των αγώνων U18 εκτός Ελλάδας».