Ολυμπιακός: Μετά τη Βιλερμπάν… τα ζόρια!

Ο Ολυμπιακός, μετά τη διακοπή για τα Κύπελλα στην Ευρώπη, μπαίνει σε έναν κύκλο με παιχνίδια «φωτιά», στα οποία θα κριθεί και το αν θα διατηρήσει τις αμυδρές πιθανότητες που έχει για πρόκριση!

Ολυμπιακός: Μετά τη Βιλερμπάν… τα ζόρια!

Η διακοπή της Ευρωλίγκας ελέω των Κυπέλλων στην Ευρώπη στέκεται… βολική για τον Ολυμπιακό, υπό την άποψη πως ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει μέρες μπροστά του, ώστε να δουλέψει συστήματα και τακτικές με τους παίκτες του πάνω στις αρχές του, αλλά και να εντάξει ακόμα περισσότερο στη φιλοσοφία της ομάδας, τον Οκτάβιους Έλις και φυσικά τον νεοαποκτηθέντα Σακίλ ΜακΚίσικ.

Κάθεται καλά η διακοπή, γιατί μετά από αυτήν ο Γιώργος Μπαρτζώκας και οι παίκτες του έχουν έναν κύκλο άκρως δύσκολων αναμετρήσεων, οι οποίες εν πολλοίς θα κρίνουν και τις ελάχιστες πιθανότητες που έχει για να προκριθεί στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας. Δεν είναι με το μέρος του, αλλά το κίνητρο υπάρχει, από τη στιγμή που η 8η θέση είναι σε απόσταση μιας νίκης.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν επανέρχεται μετά τη διακοπή, με παιχνίδι απέναντι στη Βιλερμπάν εντός έδρας (σ.σ. έχασε στην πρεμιέρα της διοργάνωσης στη Γαλλία), σε ένα θεωρητικά… στα μέτρα του παιχνίδι αλλά από κει και πέρα έρχονται τα ζόρια.

Έχει πέντε ματς υψηλής δυναμικότητας και ανταγωνισμού εκ των οποίων τα τρία είναι εκτός.
- Μετά τη γαλλική ομάδα, ο Ολυμπιακός πηγαίνει στο Τελ Αβίβ για να αναμετρηθεί με τη Μακάμπι του Γιάννη Σφαιρόπουλου, η οποία στοχεύει στην 4άδα.

- Ακολουθεί ματς στο ΣΕΦ με τον Παναθηναϊκό, που άπαντες κατανοούν τις ιδιαιτερότητες και τις δυσκολίες που «προσφέρει» ένα ντέρμπι.

- Το παιχνίδι με την ομάδα του Ρικ Πιτίνο πέφτει σε «διπλή» αγωνιστική, που σημαίνει πως ο Ολυμπιακός μετά από αυτό, έχει ταξίδι μπροστά του στην Κωνσταντινούπολη, ώστε να φιλοξενηθεί από την πρωτοπόρο της διοργάνωσης και φαβορί για τον τίτλο, Εφές.

- Τα ταξίδια συνεχίζονται καθώς το πρόγραμμα έχει Ιταλία και δη Μιλάνο, για να παίξει με την Ολίμπια που θέλει να κρατηθεί στην 8η θέση.

- Ο «Γολγοθάς» κλείνει με τη Ρεάλ Μαδρίτης στο ΣΕΦ.

Όπως εύλογα κατανοείτε, το πρόγραμμα που ακολουθεί για τον Ολυμπιακό, μετά τη Βιλερμπάν- όχι ότι είναι αμελητέα η ομάδα του Τόνι Πάρκερ- είναι ιδιαίτερα βαρύ και δύσβατο.