Ολυμπιακός: Επιχείρηση δέκα τελικοί!

Ο Ολυμπιακός μπαίνει στην τελική ευθεία για να πάρει την πρόκριση στην επόμενη φάση της EuroLeague. Οι Πειραιώτες θα τα δώσουν όλα για να κάνουν την υπέρβαση, με την είσοδο τους στα προημιτελικά.

Ολυμπιακός: Επιχείρηση δέκα τελικοί!

Τα προηγούμενα χρόνια, ο Ολυμπιακός ξεκινούσε τις σεζόν είτε έχοντας ως πρώτος στόχο την πρόκριση του στα Φάιναλ Φορ, είτε να καπαρώσει στη συνέχεια (που άλλαξε μορφή η διοργάνωση) το πλεονέκτημα έδρας, με την είσοδο στην τετράδα στη κανονική διάρκεια της διοργάνωσης.

Έτσι, όμως, όπως έχει έρθει η κατάσταση, με την κακή στελέχωση του ρόστερ το περασμένο καλοκαίρι, με τις τρεις αλλαγές προπονητών και με τις συνεχόμενες προσθαφαιρέσεις, είναι λογικό η ομάδα να έχει χάσει έδαφος και να παρουσιάζει σκαμπανεβάσματα στην απόδοση της, με αποτέλεσμα να βρίσκεται στη δωδέκατη θέση της κατάταξης, έχοντας ρεκόρ 10-14.

Αν εξαιρέσουμε, πάντως, την πρώτη εξάδα του πρωταθλήματος (Εφές, Ρεάλ, Μπαρτσελόνα, ΤΣΣΚΑ, Μακάμπι, Παναθηναϊκός) η οποία δείχνει πως δεν χάνει την πρόκριση, οι υπόλοιπες δύο θέσεις είναι ανοιχτές. Η έβδομη Βαλένθια είναι στο 12-12, η όγδοη Αρμάνι στο 11-13, όπως και η Φενέρμπαχτσε, ενώ στη δέκατη θέση ισοβαθμούν με ρεκόρ 10-14, Ερυθρός Αστέρας, Χίμκι και Ολυμπιακός.

Ναι, είναι γεγονός πως οι Πειραιώτες δεν εμπνέουν σιγουριά πως μπορούν να κάνουν κάτι παραπάνω, είναι ικανοί για το καλύτερο (δύο νίκες με ΤΣΣΚΑ), αλλά και για το χειρότερο (δύο ήττες με Ζενίτ), αλλά άπαντες στο μεγάλο λιμάνι, με αφορμή και την διακοπή, είναι αποφασισμένοι να δουλέψουν σκληρά, να βελτιωθούν και να δώσουν το κάτι παραπάνω, ώστε να κάνουν την υπέρβαση. Να πάρουν, δηλαδή, την πρόκριση στα προημιτελικά.

Έχουν απομείνει δέκα παιχνίδια, μπαίνουμε στην τελική ευθεία για την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας της Ευρωλίγκας και το πρόγραμμα είναι δύσκολο για τους Πειραιώτες, καθώς οι περισσότεροι αντίπαλοι τους πρόκειται για ομάδες που βρίσκονται στην πρώτη δεκάδα της κατάταξης. Έχουν την Βιλερμπάν στο ΣΕΦ, την Μακάμπι στο Τελ Αβίβ και μετά "διαβολοβδομάδα" με Παναθηναϊκό εντός (3/3) και με Εφές εκτός.

Στη συνέχεια ο Ολυμπιακός θα ταξιδέψει στο Μιλάνο, θα υποδεχθεί την Ρεάλ και μετά ξανά διπλή αγωνιστική: με Ερυθρό Αστέρα στο Φάληρο και με Χίμκι στη Ρωσία. Και τις δύο τελευταίες αγωνιστικές, δύο δύσκολα τεστ, κόντρα στη Φενέρμπαχτσε στην Κωνσταντινούπολη και απέναντι στην Μπαρτσελόνα στο ΣΕΦ.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας με τους συνεργάτες τους, όμως, θα επιχειρήσουν να προετοιμάσουν την ομάδα ώστε να παρουσιαστεί έτοιμη, διαβασμένη και με κίνητρο, όπως εμφανίστηκε απέναντι στη ΤΣΣΚΑ στο ΣΕΦ. Ναι, οι "ερυθρόλευκοι" δεν είναι φαβορί για την πρόκριση, βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο, αλλά θα παλέψουν μέχρι τέλους για την πρόκριση.