Ολυμπιακός: Ματς - «πυξίδα» για τη συνέχεια!

Ο Ολυμπιακός παρότι λαβωμένος, «τσάκισε» την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και ο Γιάννης Κατσαρός γράφει για την ομάδα που κανείς και ποτέ δεν πρέπει να ξεγράφει. 

Ολυμπιακός: Ματς - «πυξίδα» για τη συνέχεια!

Δύο ημέρες μετά τη σκληρή ήττα στη «Zalgirio Arena» από τους Λιθουανούς ο Ολυμπιακός κλήθηκε να αντιμετωπίσει την πρωταθλήτρια Ευρώπης, ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο ΣΕΦ και να δείξει σημάδια ζωής. Με τον αρχηγό, Βασίλη Σπανούλη να ετοιμάζεται για χειρουργείο, τους Πρίντεζη και Ρότσεστι εκτός λόγω τραυματισμών και τον Χαραλαμπόπουλο με πατερίτσες, ο Γιώργος Μπαρτζώκας είχε δύσκολο έργο.

Τόσο γιατί έπρεπε να μαζέψει τα κομμάτια της ομάδας μετά από ένα βαρύ αποτέλεσμα αλλά και γιατί οι λύσεις στην άκρη του πάγκου ήταν λίγες. Ιδιαίτερα στα γκαρντ. Με όλα τα παραπάνω δεδομένα, πολλοί ήταν εκείνοι που θεώρησαν το ματς ως τυπική διαδικασία. Αυτοί που βιάστηκαν να βγάλουν νικητή.

Οι Πειραιώτες όμως είχαν διαφορετική γνώμη. Με τον εαυτό τους πληγωμένο και με τα πράγματα να έχουν ζορίσει πολύ Φόρεσαν τα…παλιά, καλά τους ρούχα, έβγαλαν ψυχή, ενέργεια στο παρκέ και ξεχείλιζαν από αυταπάρνηση. Οι Ρώσοι πίστεψαν πως θα περάσουν ένα εύκολο βράδυ στο Φάληρο αλλά στις πρώτες δύο φάσεις κατάλαβαν πως θα…υποφέρουν. Και αυτό έγινε.

Τα 20 λάθη και τα 14 κλεψίματα των «ερυθρόλευκων» αποτυπώνουν πλήρως την εικόνα της αναμέτρησης. Με σχήματα «καμικάζι» ο Μπαρτζώκας κατάφερε να ισορροπήσει την αμυντική του λειτουργία. Χέρια σε όλες τις μπάλες, καλές προσωπικές άμυνες και κερδισμένες οι περισσότερες «μάχες».

Η «Αρκούδα» ήταν ο Ολυμπιακός και οι καλές σχέσεις ανάμεσα στις δύο ομάδες διατηρήθηκαν. Χωρίς Σπανούλη αυτή τη φορά, ωστόσο οι Μοσχοβίτες έβλεπαν τι ερχόταν. Και ας μην έπαιζε ο αρχηγός. Ήταν εκεί ο πληθωρικός Παπανικολάου, ο «γίγαντας» Μιλουτίνοφ και ο εξαιρετικός (για ακόμα μια φορά το τελευταίο διάστημα) Ρούμπιτ. Όλοι ήταν συγκινητικοί. Και για αυτό η συνέχεια πρέπει να είναι ανάλογη. Όχι απαραίτητα στα αποτελέσματα και στη βαθμολογία, άλλωστε έχουμε τονίσει πολλάκις πως στόχος παραμένει η νέα χρονιά και το χτίσιμο αυτής. Φέτος έτσι θα πάει. Με πολλά πάνω και κάτω.

Κυρίως λοιπόν για να φορέσει ο Ολυμπιακός το…παλιό του παλτό θα πρέπει να προσανατολιστεί σωστά. Η βραδιά στο Φάληρο ήρθε για να δείξει στους Πειραιώτες το μονοπάτι που καλούνται να ακολουθήσουν και να θυμίσει σε μερικούς πόσο βαριά είναι αυτή η φανέλα. Γιατί παρά τα προβλήματα μέσα στη σεζόν και τα λάθη που έγιναν. Παρά τα κακά αποτελέσματα και τις βαριές ήττες. Ένα πράγμα δεν αξίζει σε αυτή την ομάδα. Να την υποτιμάς και να την ξεγράφεις.