Οι εννέα Σαμουράι του Ολυμπιακού

Ο Κώστας Τσουμπρής γράφει για την επική νίκη του Ολυμπιακού κόντρα στην πανίσχυρη ΤΣΣΚΑ

Οι εννέα Σαμουράι του Ολυμπιακού

«Τους ξέρουμε, τους κερδίσαμε στον πρώτο γύρο στη Μόσχα. Θέλουμε νίκες σε όλα τα ματς για να περάσουμε στα πλέι - οφ, δεν βλέπω τον λόγο γιατί να μην τα καταφέρουμε» έλεγε πριν το ματς με την ΤΣΣΚΑ ο Ουέιντ Μπάλντγουϊν. Οι περισσότεροι τον κορόιδεψαν. Να όμως που βγήκε αληθινός, έστω για ένα βράδυ, και ο Ολυμπιακός πήρε μια περιφανή, παλικαρίσια νίκη κόντρα στη ρώσικη αρκούδα. Αρκούδα που την έκανε …γατάκι ο Θρύλος με τη ρωμαλέα εμφάνισή του.

Και οι 9 ήταν υπέροχοι. 8 καλύτερα αλλά βάζουμε μέσα και τον Νικολαϊδη κι ας έπαιξε λίγο. Όσοι πάτησαν παρκέ, έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, έκαναν κατάθεση ψυχής. Ακόμη κι ο Πρίντεζης που δεν πέρασε μέσα, αλλά το έζησε έντονα. Οι «ερυθρόλευκοι» θύμισαν καμικάζι, αληθινούς σαμουράι που δεν δίστασαν να βάλουν το κορμί τους στη φωτιά. Ίσως φαίνονται λυρικά όλα αυτά, όμως ο τηλεοπτικός φακός αποτύπωσε το πάθος των παικτών του Μπαρτζώκα. Ειδικά ο πανηγυρισμός του Μιλουτίνοφ ήταν συγκλονιστικός.

Με τη γλώσσα των αριθμών, όταν έχεις 19 επιθετικά ριμπάουντ, 6 μπλοκ και 14 κλεψίματα είναι λίγο δύσκολο να χάσεις. Και όταν έχεις απέναντί σου μια ΤΣΣΚΑ αποκαρδιωτική, που αν συνεχίσει έτσι, δύσκολα θα είναι στο φάιναλ φορ της Κολονίας. Η γκρίνια στη Μόσχα για τον Ιτούδη ήδη άρχισε.

Όσο για τον Ολυμπιακό; Είμαστε ρεαλιστές, λίγες πιθανότητες έχει για τα πλέι οφ. Όμως με τέτοιες εμφανίσεις, μας κάνει να χαμογελούμε, να έχουμε ελπίδα για το μέλλον με τον Μπαρτζώκα στο τιμόνι.

YΓ. Αυτό που παθαίνει η ΤΣΣΚΑ κάθε φορά με τον Ολυμπιακό είναι απίστευτο. Ο Βατούτιν θα βλέπει εφιάλτες.

ΥΓ2 Κρίμα που βρέθηκε λίγος κόσμος στο ΣΕΦ. Θα το χαιρόταν.

ΥΓ3 Από εποχές …Άρη είχαμε να δούμε τέτοια καρφώματα απ΄ τον Παπανικολάου!

ΥΓ3 Περαστικά Βασίλη.