Παπανικολάου: Ο αρχηγός της επόμενης μέρας

Και οι εννιά ήταν υπέροχοι κόντρα στην ΤΣΣΚΑ, αλλά ο Κώστας Παπανικολάου ήταν ο MVP, δείχνοντας πως είναι ο αρχηγός της νέας εποχής. Γράφει ο Ν. Ψιλόπουλος. 

Παπανικολάου: Ο αρχηγός της επόμενης μέρας

Ο Ολυμπιακός των πολλών προβλημάτων, των σημαντικών απουσιών και των μόλις 9 παικτών, κατόρθωσε να νικήσει την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο ΣΕΦ, πραγματοποιώντας συγκλονιστική εμφάνιση. Χωρίς υπερβολή, μπορεί να μην έδωσε πρόκριση ή τίτλο, αλλά πρόκειται για μία από τις σημαντικότερες νίκες στη σύγχρονη ιστορία της ομάδας. Ένα σύνολο παικτών λαβωμένο από τραυματισμούς, δίχως Σπανούλη-Πρίντεζη, αλλά και με ηθικό στο... ναδίρ από την συντριβή στο Κάουνας, έδειξε μία τρομερή αντίδραση, βγάζοντας στο παρκέ μία αξιοζήλευτη αυταπάρνηση και μαχητικότητα. Όλο αυτό το εισέπραξε και ο κόσμος, ο οποίος σηκώθηκε από νωρίς στο... πόδι, δίνοντας με τον τρόπο του ώθηση στους (μόλις) 9 μαχητές του Γιώργου Μπαρτζώκα, οι οποίοι έκαναν κατάθεση ψυχής στο παρκέ.

Και οι 9 παίκτες ήταν υπέροχοι, αλλά να σταθούμε στο κείμενο στην συγκλονιστική εμφάνιση του Κώστα Παπανικολάου. Σε ένα παιχνίδι που απουσίασε τόσο ο Βασίλης Σπανούλης, όσο και ο Γιώργος Πρίντεζης, ήταν ώρα να κάνει το βήμα μπροστά ο Κώστας Παπανικολάου, αναλαμβάνοντας ηγετικό ρόλο.

Και ο "Παπ" τα πήγε περίφημα, κάνοντας σχεδόν τα... πάντα στο παρκέ, δείχνοντας πως μπορεί να αποτελέσει τον αρχηγό της νέας εποχής που ξημερώσει για τον Ολυμπιακό στο μεγάλο λιμάνι. Και τι δεν έκανε; Σε 37 λεπτά συμμετοχής, μέτρησε 19 πόντους, 7 ριμπάουντ, 5 κλεψίματα και 3 ασίστ, σε μία ονειρική και γεμάτη εμφάνιση. Αστείρευτη ενέργεια στο παρκέ, μεγάλες άμυνες, μπλοκ, καρφώματα, μεγάλα σουτ, με τον Κώστα Παπανικολάου να παρασέρνει τους παίκτες του στην υπέρβαση.

Άμυνα-γρανίτης στο ματς για τον Ολυμπιακό. Ένα σύνολο που ταλαιπωρήθηκε ανασταλτικά τις τελευταίες εβδομάδες, δεχόμενη σχεδόν σε κάθε ματς 90+ πόντους, κατόρθωσε να κρατήσει την ΤΣΣΚΑ μόλις στους 59 πόντους. Την ανάγκασε να υποπέσει σε 20 λάθη, με τους Πειραιώτες να μετρούν 14 κλεψίματα.

Ο Ολυμπιακός φέτος έχει σημειώσει ορισμένες μεγάλες νίκες, αλλά έχει... αυτοκτονήσει με τις γκέλες που έχει κάνει. Είναι δυνατόν να έχεις νικήσει την ΤΣΣΚΑ δύο φορές και να έχεις χάσει από την Ζενίτ δύο φορές; Έχουμε πει όμως, αυτή η ομάδα είναι του ύψους και του βάθους. Απρόβλεπτη. Ικανή για το καλύτερο, αλλά και για το χειρότερο. Μία επικράτηση που τονώνει το ηθικό, αλλά και την ψυχολογία της ομάδας, αλλά δύσκολα θα κατορθώσουν να πάρουν την πρόκριση στην επόμενη φάση.