Μπαρτζώκας: «Ο Ολυμπιακός πρέπει να κερδίζει - Δεν είναι ομάδα να δίνει πνοή»

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας απάντησε για το αν πρέπει από εδώ και πέρα να δίνει ευκαιρίες σε νέους παίκτες και επεσήμανε πως τώρα ο Ολυμπιακός κοιτάζει ακόμη περισσότερο για μεταγραφή.

Μπαρτζώκας: «Ο Ολυμπιακός πρέπει να κερδίζει - Δεν είναι ομάδα να δίνει πνοή»

Μιλώντας για την αναμέτρηση κόντρα στην ΤΣΣΚΑ, ο Γιώργος Μπαρτζώκας σχολίασε τα εξής: «Όλα τα ματς είναι δύσκολα. Πρέπει να το συνειδητοποιήσουμε. Το μομέντουμ δεν είναι με μας. Χάσαμε το ματς στο Κάουνας, αλλά χάσαμε και δύο βασικούς γκαρντ που προσφέρουν σκορ, δημιουργία και ηγεσία. Τα παιδιά που είναι άπειρα δεν είναι εύκολο να τους καλύψουν. Προσθέστε Χαραλαμπόπουλο και Πριντεζη, Υπάρχει λειψανδρία.

Για την κατάσταση με τους τραυματίες, εξήγησε: «Δεν είναι ύπουλο του Πρίντεζη. Δεν μπορεί αν γίνει χειρότερα. Πονάει και δεν μπορεί να παίξει. Δεν έχει κάνει προπόνηση, δε νομίζω να παίξει κανέναν από τους τέσσερις. Οι τραυματισμοί είναι μέρος του παιχνιδιού. Να στεναχωριόμαστε για πράγματα που μπορούμε να κοντρολάρουμε, την υγεία δυστυχώς δε μπορούμε. Έχουμε απουσίες, αλλά παίζουμε για να νικήσουμε».

Για το αν σκέφτεται να δώσει ευκαιρίες σε νέους παίκτες λόγω των απουσιών: «Ο Ολυμπιακός δεν είναι ομάδα που πρέπει να δίνει πνοή, είναι ομάδα που πρέπει να κερδίζει. Κι άλλες ομάδες της Eurolague έκαναν εγχείρημα για νεαρούς παίκτες και γρήγορα καταρρίφθηκε. Ανεξαρτήτως ηλικίας. Μπορεί ένα παιδί 18 ετών να βοηθήσει μία ομάδα και μπορεί ένας άλλος 30 χρονών αν μη μπορεί αν τη βοηθήσει. Πρέπει να κάνουμε ομάδα που να κερδίζει. Σε μία τέτοια ομάδα όλοι βελτιώνονται μπαίνοντας στη θέση του πρωταθλητισμού.

Για το μέλλον του Ολυμπιακού με τους Έλληνες παίκτες: «Ο Χαραλαμπόπουλος ακολούθησε ένα πρόγραμμα τριών εβδομάδων μετά την επιστροφή του από τον Ιωνικό, είμαστε ευχαριστημένοι, μας βοήθησε με την Μπασκόνια. Δυστυχώς όμως χτύπησε. Ο Κόνιαρης παίζει πιο πολύ από ότι πέρυσι στον ΠΑΟΚ. Βοήθησαν και οι συγκυρίες σε αυτό. Ο κάθε παίκτης πρέπει να βοηθήσει τον εαυτό του».

Για το ενδεχόμενο μεταγραφικής ενίσχυσης: «Ύστερα με τις εξελίξεις με τους τραυματισμούς, τώρα είμαστε στην αγορά και τώρα ακόμη περισσότερο. Οι αγορές που κοιτάμε έχουν τη διοργάνωση του Κυπέλλου τις επόμενες μέρες οπότε δύσκολα θα αφήσει κάποια ομάδα παίκτη να φύγει . Αν υποθέσουμε πως κοιτάμε να σπάσουμε συμβόλαιο».