Κεμζούρα: «Ήθελα περισσότερες αλλαγές. Και ο Μπλατ είχε μιλήσει γι' αυτό»

Ο Κεστούτις Κεμζούρα μιλώντας σε ιστοσελίδα της χώρας του, τόνισε μεταξύ άλλων πως και εκείνος και ο Μπλατ ήθελαν περισσότερες προσθήκες στον Ολυμπιακό, από όσες έγιναν. Επίσης αναφέρθηκε τόσο για την επόμενη σεζόν όσο και για την περίπτωση του Κουζμίνσκας.

Κεμζούρα: «Ήθελα περισσότερες αλλαγές. Και ο Μπλατ είχε μιλήσει γι' αυτό»

Στο λιθουανικό «15min.lt» παραχώρησε συνέντευξη ο πρώην τεχνικός του Ολυμπιακού, Κεστούτις Κεμζούρα, μιλώντας τόσο για την δική του θητεία αλλά και του Ντέιβιντ Μπλατ στον πάγκο των «ερυθρόλευκων».

Ακόμα, αναφέρθηκε τόσο στους Σπανούλη και Πρίντεζη όσο και στην περίπτωση της αποχώρησης του Μιντάουγκας Κουζμίνσκας. Επιπλέον, δεν ξέχασε να μιλήσει και για την ερχόμενη σεζόν αλλά και το ενδεχόμενο επιστροφής του Ολυμπιακού στην Basket League.

Μερικά από όσα δήλωσε ο Λιθουανός προπονητής:

Αναφορικά με το εάν ήθελε να υπάρξουν περισσότερες αλλαγές και προσθήκες στο ρόστερ του ανέφερε: «Ναι το ήθελα, αλλά όλοι καταλάβαιναν ότι χρειαζόντουσαν αλλαγές. Και ο Ντέιβιντ Μπλατ είχε μιλήσει για αυτό, αλλά δεν γίνεται πάντα αυτό που θέλεις. Υπάρχουν συμβόλαια, υποχρεώσεις. Ο σύλλογος έβγαινε από ένα χρέος έχοντας πρόγραμμα και δεν θέλαμε να χρεωθεί ξανά. Ως προπονητής κάνεις το πλάνο, αλλά δεν είναι πάντα εύκολο, ούτε είναι απλό να βρεις στην αγορά τον παίκτη που θέλεις μεσούσης της σεζόν».

Σχετικά με το εάν η οικονομική κατάσταση των «ερυθρόλευκων» δυσκόλεψε στην απόκτηση παικτών απάντησε: «Για λόγους που είναι κατανοητοί, υπήρχαν πολλές φήμες σχετικά με την θέση που βρισκόταν ο σύλλογος σχετικά με καθυστέρηση μισθών, οπότε ήταν δύσκολο να βρούμε καλύτερους παίκτες. Προφανώς οι ευκαιρίες που παρουσιάστηκαν ήταν μικρότερες. Ήταν δύσκολο να ανταγωνιστούμε άλλες ομάδες, πήραμε κάποια ρίσκα και δεν πήραμε αυτούς που θέλαμε».

Για τους ρόλους των Σπανούλη και Πρίντεζη: «Αλλάζουν οι γενιές. Για διάφορους λόγους η στελέχωση της ομάδας αποδείχθηκε αποτυχημένη. Πρέπει να εκτιμηθεί πάντως ότι ο Ολυμπιακός είναι μία νέα ομάδα και χρειάστηκε να γίνει ανακατανομή ρόλων».

Αναφορικά με την υπόθεση της αποχώρησης του Κουζμίνσκας: «Ήταν δική του επιλογή. Υπήρχαν πολλοί παίκτες στην ίδια θέση και κάποιος έπρεπε να παίζει λιγότερο. Μιλήσαμε και ήταν δική του απόφαση να πάει σε άλλο σύλλογο, όπου θα είχε περισσότερο χρόνο συμμετοχής».

Για το ποια θεωρεί ως την πιο σημαντική του νίκη όσο βρέθηκε στον πάγκο των «ερυθρόλευκων», είπε: «Όλες ήταν σημαντικές και τις απόλαυσα. Η νίκη απέναντι στην Χίμκι, όπου ήμασταν πίσω στο σκορ με 9 πόντους στο τελευταίο λεπτό και νικήσαμε στην παράταση ήταν σπουδαία, αφού αυτά δεν συμβαίνουν συχνά. Η εκτός έδρας νίκη επί της ΤΣΣΚΑ ήταν σημαντική, επειδή ο Ολυμπιακός είχε ηττηθεί στην Ρωσία ακόμα και όταν είχε καλύτερη ομάδα».

Ακόμα, όσον αφορά τους λιγότερους αγώνες και την έλλειψη ρυθμού, διευκρίνισε: «Έχει δύο πλευρές αυτή η απόφαση. Η μία είναι ότι έχεις περισσότερο χρόνο να προετοιμαστείς για ένα παιχνίδι. Από την άλλη είναι δύσκολο για τους παίκτες που έχουν μικρό χρόνο συμμετοχής. Δεν βρίσκουν ρυθμό και αυτό δυσκολεύει και την προπόνηση. Αν έχεις μία πιο νεανική ομάδα είναι πιο εύκολο, αλλά όταν έχεις έμπειρους παίκτες θέλουν να παίζουν».

Τέλος, μίλησε και για την επόμενη σεζόν των Πειραιωτών αλλά και την περίπτωση επιστροφής τους στην Basket League: «Δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο τι θα γίνει την επόμενη σεζόν».