Το ΣΕΦ δεν είναι ... έδρα

Σύμφωνα με πρόσφατες μετρήσεις, το ΣΕΦ ήταν το πιο ήσυχο γήπεδο των playoffs της Euroleague, σε αντίθεση με το Fernando Buesa Arena της Μπασκόνια που έχει τα ηνία.

Το ΣΕΦ δεν είναι ... έδρα

Τα playoffs της Euroleague τελείωσαν, τα ζευγάρια του Final 4 διαμορφώθηκαν και πλέον όλοι στρέφουν το ενδιαφέρον τους στο Βελιγράδι για τους αγώνες στις 18-20 Μαΐου. Το κομμάτι που ξεχώρισε στα γήπεδα των playoffs δεν ήταν μόνο το θέαμα και η ποιότητα του κάθε συλλόγου, αλλά το πάθος και η ενέργεια που έδινε η εκάστοτε εξέδρα στην γηπεδούχο ομάδα.

Η Euroleague, μεσούσης της σεζόν είχε σταθεί στον τομέα των εισιτηρίων, με την Ζαλγκίρις να κατέχει το ρεκόρ με 200.000+ εισιτήρια και τον Παναθηναϊκό να βρίσκεται στη δεύτερη θέση. Στις αναμετρήσεις των playoffs, η Euroleague, με τη βοήθεια της τεχνολογίας, αλλά και της HEED εξελίχθηκε ακόμα περισσότερο.

Για την ακρίβεια, η εν λόγω εταιρεία με την οποία συνεργάζεται τον τελευταίο χρόνο η Euroleague, είναι «υπεύθυνη» να βοηθά τον κόσμο να δει αυτά που δεν γίνεται να διακριθούν δια γυμνού οφθαλμού. Από τους παλμούς και την ένταση των παικτών μέχρι τους σφυγμούς των προπονητών στον πάγκο και τα decibels της... «φασαρίας» του κάθε γηπέδου.

Σε αυτόν τον τομέα λοιπόν (decibel) στάθηκε αυτή τη φορά η εταιρεία HEED. Είναι μία «κατηγορία» που δεν είχε μετρηθεί ξανά ως τώρα. Έτσι, η HEED κατέγραψε τη φασαρία που δημιουργήθηκε σε κάθε ένα από τα στάδια ξεχωριστά.

Βάσει των επίσημων στοιχείων που κατέγραψε η εταιρεία, το στάδιο με τα περισσότερα decibels και την μεγαλύτερη ένταση κατά την περίοδο των playoffs, είναι το Fernando Buesa Arena της Μπασκόνια. Είναι γνωστό πως η ομάδα της Μπασκόνια έχει μία από τις πιο «καυτές» έδρες στην Ευρώπη, κάτι που επιβεβαιώθηκε και με τη βοήθεια της τεχνολογίας.

Τη δεύτερη θέση καταλαμβάνει η Ζαλγκίρις, ενώ ακολουθεί η Ρεάλ Μαδρίτης. Την τετράδα συμπληρώνει ο Παναθηναϊκός, ενώ ο Ολυμπιακός βρίσκεται στην τελευταία θέση της οκτάδας. Άξιο αναφοράς ωστόσο, είναι ότι οι «ερυθρόλευκοι» παρά το γεγονός ότι δεν είχαν διάρκεια στη... «φασαρία» που δημιουργούσαν, κατάφεραν να σημειώσουν την μεγαλύτερη καταγεγραμμένη τιμή, με 111 decibels, στο τρίποντο του Ιωάννη Παπαπέτρου στα τελευταία 25'' του δεύτερου αγώνα με τη Ζαλγκίρις.

Την ίδια τιμή σημείωσε και η Ρεάλ Μαδρίτης στο WiZink Center στο τρίποντο με ταμπλό του Λούκα Ντόνσιτς, 1'.05'' πριν τη λήξη της τέταρτης αναμέτρησης με τον Παναθηναϊκό.

Όσον αφορά το «τριφύλλι», η μεγαλύτερη τιμή που καταγράφηκε στο ΟΑΚΑ, ήταν αυτή των 110 decibel σε ένα alley oop κάρφωμα του Έντριεν Πέιν.

Ότι το ΣΕΦ δεν είναι καυτή έδρα, λόγω και των κουλουάρ του στίβου, που μεσολαβούν των εξεδρών και του αγωνιστικού, είναι απ όλους αποδεκτό, γι αυτό και οι αδελφοί Αγγελόπουλοι σκέφτονται να μεταφέρουν την έδρα του Ολυμπιακού, στο Ελληνικό.

Αναλυτικά οι μετρήσεις από τα οκτώ γήπεδα: