Μπαρτζώκας: «Η Ζαλγκίρις παίζει με επαφές και με τους... διαιτητές»

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας, μιλώντας κατά την αναχώρηση του Ολυμπιακού για το Κάουνας, έριξε τις μπηχτές του για τον τρόπο που αγωνίζεται η Ζαλγκίρις ενώ αναφέρθηκε και στην απουσία του Γιώργου Πρίντεζη.

Μπαρτζώκας: «Η Ζαλγκίρις παίζει με επαφές και με τους... διαιτητές»

Ο Ολυμπιακός αναχώρησε το μεσημέρι της Δευτέρας (3/2) για το Κάουνας ενόψει του αυριανού αγώνα με την Ζαλγκίρις (4/2, 20:00) για την 23η αγωνιστική της EuroLeague.

Στο πλαίσιο αυτό ο Γιώργος Μπαρτζώκας λίγο πριν αναχώρηση έκανε δηλώσεις τόσο για το συγκεκριμένο παιχνίδι όσο και για την απουσία του τραυματισμένου Γιώργου Πρίντεζη.

Ολυμπιακός: Χωρίς Πρίντεζη στο Κάουνας, αμφίβολος και με ΤΣΣΚΑ!

Ο Έλληνας τεχνικός ξεκίνησε λέγοντας: «Πρέπει να παίξουμε καλά για να κερδίσουμε. Υπάρχουν λεπτομέρειες που κάνουν μια ομάδα νικήτρια ή ηττημένη. Να βάλουμε και την παράμετρο του ενθουσιώδους κοινού. Η Ζαλγκίρις δεν είναι ανίκητη όμως. Με μια καλή εμφάνιση, έχουμε σοβαρές πιθανότητες να κερδίσουμε».

Ενώ αναφορικά με τον τρόπο που αγωνίζεται η λιθουανική ομάδα τόνισε: «Πρέπει να είσαι σκληρός πνευματικά, όχι μόνο σωματικά. Η Ζαλγκίρις παίζει με επαφές, παίζει με τους διαιτητές. Προσπαθεί να κερδίσει πράγματα από τους διαιτητές σε θεμιτό πλαίσιο. Πρέπει να μην παρασυρθείς. Αν το κάνεις αυτό, δεν είναι αδύνατο να τη νικήσεις».

Όσον αφορά τον Γιώργο Πρίντεζη ανέφερε: «Όλοι καταλαβαίνουν τι σημαίνει. Αν δείτε τους μέσους όρους του, θα καταλάβετε τι χάνουμε. Πρέπει να πάρουμε πράγματα από άλλους, όπως συνέβη στο προηγούμενο παιχνίδι. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε να θα συμβεί και τώρα».

Τέλος, σε ερώτηση για το εάν το συγκεκριμένο παιχνίδι αποτελεί «τελικό» για τους «ερυθρόλευκους» απάντησε: «Δεν υπάρχει καμία έκφραση περί τελικού στα αποδυτήριά μας. Δεν έχει περιθώρια όμως ο Ολυμπιακός να χάνει παιχνίδια που πρέπει να πάρει. Πρέπει να είμαστε αποτελεσματικοί, να μην έχουμε πανικό».