Η Euroleague επέβαλλε ban στον Ολυμπιακό για μεταγραφές - Απορούν οι «ερυθρόλευκοι» για τον λόγο

Προσωρινή απαγόρευση μεταγραφών επέβαλλε η EuroLeague στον Ολυμπιακό, λόγω παραβίασης καταβολής οφειλομένων. Ερευνούν το θέμα οι «ερυθρόλευκοι» και δηλώνουν άγνοια για το θέμα. 

Η Euroleague επέβαλλε ban στον Ολυμπιακό για μεταγραφές - Απορούν οι «ερυθρόλευκοι» για τον λόγο

Η EuroLeague εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία επέβαλλε στην ΚΑΕ Ολυμπιακός προσωρινή απαγόρευση μεταγραφών. Ο λόγος; Για παραβίαση καταβολής οφειλόμενων, σύμφωνα πάντα με τους ανθρώπους της διοργάνωσης.

Οι "ερυθρόλευκοι" ερευνούν το θέμα, αλλά δηλώνουν πλήρη άγνοια για το γεγονός, σχολιάζοντας: «Δεν ξέρουμε γιατί μας επιβλήθηκε ban. Δεν έχουμε καμία οφειλή προς κανέναν, όλες οι εκκρεμότητες έχουν τακτοποιηθεί».

Μάλιστα, στους Πειραιώτες δεν άρεσε το γεγονός πως έμαθαν την είδηση πρώτα από τα Media και ακολούθως τους ήρθε το χαρτί για το ban στις μεταγραφές. Πλέον στον Ολυμπιακό αναμένουν το σκεπτικό της απόφασης, καθώς απορούν με την ποινή, από την στιγμή που δεν έχουν καμία εκκρεμότητα, όντας τυπικοί στις υποχρεώσεις τους. Αναφορά, πάντως, γίνεται και για τα οικονομικά της ΚΑΕ Παναθηναϊκός.

Η ανακοίνωση της Euroleague:

«Η Επιτροπή Ελέγχου Διαχείρισης παραπέμπει τον Ολυμπιακό στην Οικονομική Επιτροπή (Financial Panel) για περαιτέρω παρακολούθηση της κατάστασης συμμόρφωσης του συλλόγου με τους Κανονισμούς Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και Fair Play (FSFPR).

Η διαδικασία άνοιξε με βάση τη φερόμενη παράβαση ληξιπρόθεσμων οικονομικών υποχρεώσεων, παραλείποντας να δώσει πληροφορίες και μη εκπλήρωσης των συμφωνηθέντων Σχεδίων Συμμόρφωσης (Compliance Plans), σύμφωνα με τα Άρθρα 32α, δ και ε του Πειθαρχικού Κώδικα της Euroleague. Η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής αναμένεται σε διάστημα 30 ημερών, όταν και ολοκληρωθεί όλη η ανταλλαγή εγγράφων.

Από την Οικονομική Επιτροπή έχει επιβληθεί ένα προσωρινό μέτρο, το οποίο απαγορεύει στον Ολυμπιακό να αποκτήσει νέους παίκτες ή προπονητές, μέχρι να εκδοθεί η απόφαση.

Η Επιτροπή Ελέγχου Διαχείρισης έλαβε τις εξωτερικά ελεγμένες οικονομικές καταστάσεις του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ. Προκειμένου να διασφαλιστεί ότι ο όμιλος εκπληρώνει τις υποχρεώσεις του σύμφωνα με τους Κανονισμούς του FSFPR, η έρευνα που ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2019 θα συνεχιστεί με τη λήψη περαιτέρω μέτρων».