Ολυμπιακός: Ο Έλις αλλάζει τις ισορροπίες!

Ο Ολυμπιακός με τη σημαντική προσθήκη του Οκτάβιους Έλις, η αμυντική συμπεριφορά και ο στόχος που..δεν είναι η «οχτάδα». Ο Γιάννης Κατσαρός γράφει για τα δύο συν ένα «κλειδιά» που θα βοηθήσουν τον Ολυμπιακό. 

Ολυμπιακός: Ο Έλις αλλάζει τις ισορροπίες!

Και ξαφνικά…μπάσκετ. Ναι καλά διαβάσατε. Ο Ολυμπιακός απέναντι στη Μπασκόνια έπαιξε κανονικό και ολοκληρωτικό – αν μπορούμε να το πούμε- μπάσκετ. Οι Βάσκοι έχουν συνηθίσει να χάνουν από τους Πειραιώτες. Και ας είναι οι τελευταίοι σε κακή κατάσταση. Χωρίς ωστόσο αυτό να κάνει τους Ισπανούς ακίνδυνους. Είναι ένα συγκρότημα αθλητικό που ρίχνει μπόλικο «ξύλο» και δε θέλει πολύ για να σου κάνει τη ζημιά. Άλλωστε δεν κέρδισαν τυχαία Ρεάλ και Μπαρτσελόνα. Τι είδαμε στο ΣΕΦ; Ισορροπία, ομαδικότητα και υπομονή στην επίθεση. Πλουραλισμός επιτέλους.

Στη δε άμυνα, οι 70 πόντοι παθητικό φαντάζουν ιδανικοί την τρέχουσα σεζόν. Η σκληράδα στο πίσω μέρος του παρκέ έκανε πάλι την εμφάνιση της δίνοντας στους «ερυθρόλευκους» το πάνω χέρι. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας παιχνίδι με παιχνίδι βάζει όλο και περισσότερα δικά του στοιχεία.

Ολυμπιακός: Χάνει για δυόμιση μήνες τον Χαραλαμπόπουλο - Χειρουργείται στον αστράγαλο

Κυρίως δε στα…μετόπισθεν. Εκεί «πονούσε» και συνεχίζει να…πονάει ο Ολυμπιακός. Δεν έγινε και σταθερά του η άμυνα αλλά η δουλειά αποτυπώνεται. Δύο στοιχεία θέλησε εξ’ αρχής να διορθώσει ο Έλληνας προπονητής. Τις ασίστ και την αμυντική συμπεριφορά. Στο πρώτο παίρνει άριστα. Και αυτό γιατί στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια (με εκείνον στην άκρη του πάγκου), ο Ολυμπιακός είναι η πρώτη ομάδα στα έτοιμα καλάθια με μέσο όρο άνω των 20 παρακαλώ.

Οι «μάχες» που έδωσε με τα θηρία

Όσο για το δεύτερο, υπομονή, διάθεση και ιδρώτας. Α, και Έλις. Ναι, το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα των «ερυθρόλευκων» έκανε κάτι παραπάνω από θετικό ντεμπούτο στην Ευρωλίγκα. Οι «μάχες» που έδωσε με τα θηρία της Μπασκόνια (Φολ, Έρικ), τα φάουλ που έδειξαν σπουδαία θέληση, τα ριμπάουντ (7) και κυρίως οι 11 πόντοι έστειλαν μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση. Το αθλητικό του κορμί βοήθησε αρκετά στις περιστροφές στην άμυνα και στα δυναμικά χετζ άουτ που θέλει ο Μπαρτζώκας. Προσαρμόστηκε αμέσως ο Αμερικανός και φαίνεται πως μπορεί να μπει στην εξίσωση που χρειάζεται η ομάδα του Πειραιά. Όντως φαίνεται «πεινασμένος».

Πάντως, όσο λιγότερη πίεση υπάρχει από τον κόσμο τόσο καλύτερα αποδίδουν τα παιδιά. Είναι ακόμα νωρίς για…γάμους και κηδείες. Στόχος των «ερυθρόλευκων» δεν είναι η οχτάδα. Είναι η επόμενη σεζόν. Όσο και να θέλει ο κόσμος και να κάθεται να μετράει τα…κουκιά, οι παίκτες πρέπει να μείνουν συγκεντρωμένοι. Αθόρυβα και αποφασιστικά με φόντο το 2020-2021. Προσοχή: Δεν λέμε πως δεν μπορεί σε αυτή τη διοργάνωση όλα γίνονατι αλλά έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα φέτος είναι καλύτερο να αγωνίζονται χωρίς το βαρύ άγχος των πλέι-οφ.

Και ποιος ξέρει, αν οι Πειραιώτες πραγματοποιήσουν εμφανίσεις όπως αυτή με τους Βάσκους, ίσως υπάρξει φως στον ορίζοντα.