Ένας Ολυμπιακός με «σφραγίδα» Μπαρτζώκα

Ομαδικό μπάσκετ, πλουραλισμός στην επίθεση, γρήγορη κυκλοφορία της μπάλας και σκληράδα στην άμυνα. Ο Ολυμπιακός του Γ. Μπαρτζώκα. Γράφει ο Ν. Ψιλόπουλος. 

Ένας Ολυμπιακός με «σφραγίδα» Μπαρτζώκα

Αν ήταν λίγο πιο σοβαρός και προσεκτικός στο τέλος ο Ολυμπιακός, θα μπορούσε να είχε καλύψει και την διαφορά στο σκορ κόντρα στην Μπασκόνια. Αυτό το -16 (82-66) με το οποίο έχασε στη Βιτόρια. Βλέπετε, ενδεχομένως και να του χρειαστεί αν ισοβαθμήσει στο τέλος με τους Βάσκους. Δεν είναι απίθανο. Η ουσία, όμως, είναι πως οι Πειραιώτες επέστρεψαν στα θετικά αποτελέσματα. Πραγματοποίησαν εξαιρετική εμφάνιση, βγάζοντας αντίδραση ύστερα από την ήττα και τον τρόπο που έπαιξαν κόντρα στην Ζενίτ.

Αυτή την φορά οι "ερυθρόλευκοι" παρουσιάστηκαν σαφώς βελτιωμένοι, διαφορετικοί προς το καλύτερο, με τον Γιώργο Μπαρζώκα να βάζει την... σφραγίδα του στο ματς. Μία ομάδα που έπαιξε ομαδικό μπάσκετ, κάτι που αποτυπώθηκε στις 22 ασίστ που μοίρασαν οι "ερυθρόλευκοι" στο ματς, έχοντας γρήγορη κυκλοφορία της μπάλας, η οποία άλλαζε αρκετές φορές χέρια. Με πλουραλισμό στην επίθεση (και όχι με 3-4 παίκτες στο σκοράρισμα), καθώς έβαλαν την μπάλα στο καλάθι οι 10 από τους 11 παίκτες που έπαιξαν.

Έδειξαν και οι παίκτες ένα διαφορετικό πρόσωπο. Περισσότερο ομαδικοί, έβαλαν το κορμί τους... στη φωτιά, πίεσαν στην άμυνα, έβγαλαν σκληράδα και έδειξαν αυταπάρνηση και μαχητικότητα για κάθε διεκδικούμενη μπάλα. Μπλοκ, κλεψίματα, βουτιές στο παρκέ. Οι παίκτες έχουν αρχίσουν να μπαίνουν στο πνεύμα του παιχνιδιού και στα "θέλω" του Έλληνα τεχνικού. Και ένας Ολυμπιακός με τους πρωταγωνιστές να παίζουν όλοι για έναν και ένας για όλους, σε ένα ματς που αγωνίστηκαν χωρίς τον πρώτο σκόρερ τους, δίχως τον Γιώργο Πρίντεζη.

Απολαυστικός ο Όγκουστιν Ρούμπιτ, ο οποίος έπαιξε και για τον Γιώργο Πρίντεζη, δείχνοντας πόσο καλύτερα μπορεί να λειτουργήσει σαν πάουερ-φόργουορντ. Υπέροχη εμφάνιση από τον Αμερικανό φόργουορντ με 19 πόντους και 7 ριμπάουντ. Εξαιρετικό ντεμπούτο από τον πρωτάρη στην EuroLeague Οκτάβιους Έλις, ο οποίος μέτρησε 11 πόντους, με 4/4 δίποντα και 7 ριμπάουντ. Ένας αθλητικός σέντερ με σωστή νοοτροπία και τα απαραίτητα αγωνιστικά χαρακτηριστικά, τα οποία και χρειαζόταν η "ερυθρόλευκη" φροντ-λάιν. Εντυπωσιακός ο βαθμός προσαρμογής του με το... καλημέρα!

Ο Βασίλης Σπανούλης δεν βρήκε τους διαδρόμους μέσα στην ρακέτα, καθώς οι Βάσκοι είχαν κλείσει τους χώρους, αλλά ο αρχηγός του Ολυμπιακού τους "σκότωσε" από την περιφέρεια με 16 πόντους έχοντας 4/5 τρίποντα. Διαφορετική συμπεριφορά από τον Γουέιντ Μπάλντγουϊν, ο οποίος μπαίνει σιγά-σιγά σε ρόλο defensive stopper, παίρνοντας λιγότερες πρωτοβουλίες στην επίθεση.

Άτυχος ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος. Πάνω που πήρε για πρώτη φορά γεμάτο χρόνο συμμετοχής (ήταν στα 11 λεπτά και θα έπαιζε και περισσότερο), τραυματίστηκε στον αστράγαλο. Οι "ερυθρόλευκοι" αναφέρουν πως έχει υποστεί πάρα πολύ βαρύ διάστρεμμα και οι Πειραιώτες θα τον χάσουν για τις επόμενες εβδομάδες.

Έρχεται "διαβολοβδομάδα", με Ζαλγκίρις εκτός και με ΤΣΣΚΑ στο ΣΕΦ. Με "δύο στα δύο", ο Ολυμπιακός μπορεί να φέρει τα πάνω-κάτω. Τόσο αγωνιστικά, όσο και ψυχολογικά ενόψει της συνέχειας.