Ολυμπιακός: Το στοίχημα του Μπαρτζώκα!

Ο Οκτάβιους Έλις είναι το πρώτο στοίχημα του Γιώργου Μπαρτζώκα. Το αν θα τον δικαιώσει θα φανεί στη… σκηνή.

Ολυμπιακός: Το στοίχημα του Μπαρτζώκα!

Σε μια σεζόν γεμάτη σκαμπανεβάσματα, που ακόμα και η είσοδος στην οχτάδα μοιάζει με… θαύμα (δεδομένης και της αγωνιστικής εικόνας), ο Ολυμπιακός μπορεί και πρέπει να βγάλει κέρδη. Ο ερχομός του Γιώργου Μπαρτζώκα έφερε αέρα αισιοδοξίας στις τάξεις των «ερυθρόλευκων» οπαδών, αλλά και πίστη, κάτι που ολοένα και χανόταν μέσα στη… ρημάδα τη χρονιά. Παιχνίδι με παιχνίδι οι Πειραιώτες θα ενσωματώνουν τα στοιχεία του νέου τεχνικού. Φέτος είναι η καλύτερη στιγμή για να δουλέψουν. Ανεξάρτητα αν προλάβουν ή όχι τα playoffs, σε αυτό επιβάλλεται να εστιάσουν, το έχουμε τονίσει πολλάκις, και ας γινόμαστε κουραστικοί. Κάθε ματς ξεχωριστά με φόντο την ομαδική και ατομική βελτίωση. Από εκεί και πέρα, ένα θέμα που απασχόλησε τον Έλληνα προπονητή ήταν και οι προσθήκες στο ρόστερ. Ήταν φυσιολογικό και άπαντες περιμέναμε και δύο μεταγραφές (γκαρντ, σέντερ). Άλλωστε στα τρία τελευταία χρονικά παιχνίδια ο Ολυμπιακός κατέβασε… 11άδα και όχι 12 παίκτες.

Η πρώτη του Μπαρτζώκα λοιπόν ακούει στο όνομα Οκτάβιους Έλις, που άφησε την Πάτρα και τον Προμηθέα για χάρη του Ολυμπιακού. Για να βρει κάποιος παίκτη με τα στοιχεία του Αμερικανού, πρέπει να πάει τουλάχιστον τρία χρόνια πίσω και συγκεκριμένα στην αρμάδα του Σφαιρόπουλου, που είχε φτάσει μέχρι το φάιναλ φορ της Κωνσταντινούπολης το 2017. Τότε ήταν ο Κεμ Μπιρτς και πιο πίσω από εκείνον ο Οθέλο Χάντερ. Οι άστοχες επιλογές των Μακ Λιν (περισσότερο «4άρι», λιγότερο «5άρι») αλλά και των Λε Ντέι, Ρούμπιτ - ψηλοί που αγωνίζονται καλύτερα ως φόργουορντ - «πλήγωσαν» τους Πειραιώτες. Κανένας δεν μπόρεσε να γίνει ουσιαστικά δεύτερος «πυλώνας» στην κορυφή, δίπλα από τον Μιλουτίνοβ, ενώ ο Ολυμπιακός υστερούσε αρκετά σε άμυνα και επίθεση.

Ο Έλις αποτελεί καθαρή επιλογή του Μπαρτζώκα. Στη δύσκολη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, που πολλές ομάδες ζητούν buyout και με τη… λειψανδρία στην αγορά, οι περιπτώσεις σέντερ που βρίσκονται στα «θέλω» του ευρωπρωταθλητή κόουτς είναι ελάχιστες. Μία από αυτές ήταν ο Οκτάβιος. «Παπούτσι από τον τόπο σου και ας είναι μπαλωμένο» λέει μια παροιμία και εδώ ταιριάζει γάντι. Ο μέχρι πρότινος κάτοικος Πάτρας βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση. Έχει ρυθμό και - το πιο σημαντικό - είναι έτοιμος για το άλμα της καριέρας του. Ο Ολυμπιακός αποκτά πλέον ένα «πικ εν ρολ» με παίκτη που ξέρει να τελειώνει τις φάσεις, να βυθίζεται στο καλάθι και να πηγαίνει σε προσωπικές φάσεις. Η συμπεριφορά του στο έτερο κομμάτι του παρκέ είναι εξίσου θετική. Αθλητικός ψηλός, με μεγάλο άνοιγμα χεριών, που τόσο με τα δυναμικά του χετζ άουτ (προσόν που λατρεύει ο Μπαρτζώκας) όσο και με την καλή άμυνα στους κοντούς θα κλείσει τις… τρύπες στα μετόπισθεν. Από την άλλη, δεν έχει το σουτ μέσης απόστασης. Δυσκολεύεται όταν βρίσκεται στο ποστ και καλείται να ανεβάσει το ποσοστό των βολών του. Προσοχή: Κανείς δεν πιστεύει πως ο ερχομός του Έλις θα αλλάξει άρδην την εικόνα των «ερυθρολεύκων». Και μέσα σε όλα καλείται να διαχειριστεί την αλλαγή επιπέδου από το Eurocup στην EuroLeague, πράγμα που θα πάρει χρόνο. Ωστόσο, το γεγονός πως διαθέτει τα προσόντα που αναφέραμε μας κάνει αισιόδοξους και ταυτόχρονα περίεργους για τη συνέχεια. Ο Έλις είναι το πρώτο στοίχημα του Γιώργου Μπαρτζώκα. Το αν θα τον δικαιώσει θα φανεί στη… σκηνή.