Ολυμπιακός: Για ποιο σερί μιλάμε;

Ο Ολυμπιακός γνώρισε την 13η ήττα του σε 21 αγώνες στην Euroleague κι όμως κάποιοι επιμένουν να μετρούν τα... κουκιά για πρόκριση στην οκτάδα

Ολυμπιακός: Για ποιο σερί μιλάμε;

Ο Ολυμπιακός είναι η ομάδα της Euroleague που μπορεί να πετύχει το απίστευτο. Πόσες και πόσες φορές δεν το έχετε ακούσει ή διαβάσει το παραπάνω; Ε, λοιπόν, ναι. Μπορεί.

Μπορεί να γυρίσει έναν τελικό της Euroleague στον οποίο βρίσκεται πίσω στο σκορ με 19 πόντους, όπως μπορεί άνετα να βρίσκεται στην 4η θέση της Euroleague στον πρώτο γύρο και τελικά να μείνει εκτός play offs!

Και τα δύο παραπάνω γεγονότα που καταγράψαμε, είναι κατορθώματα. Και ο Ολυμπιακός τα έχει καταφέρει. Φέτος, μιλάμε για τη πιο δύσκολη χρονιά στη σύγχρονη ιστορία του συλλόγου. Μια χρονιά που ξεκίνησε άσχημα από το καλοκαίρι και το χτίσιμό της και εξελίσσεται καταστροφικά. Πριν την έλευση του Γιώργου Μπαρτζώκα η ομάδα φαινόταν ότι έχει χάσει το μέταλλο που την έκανε τις προηγούμενες χρονιές να ξεχωρίζει.

Ο Ολυμπιακός... αμερικανοποιήθηκε, έχασε την ελληνική του ταυτότητα και αυτό είχε ως συνέπεια να τρώει τη μια «σφαλιάρα» μετά την άλλη στην Euroleague και μάλιστα από ομάδες που τα προηγούμενα χρόνια θα τους έκανε πλακίτσα!

Ακόμα και τώρα που το ρεκόρ του Ολυμπιακού είναι 8 νίκες και 13 ήττες όμως, κάποιοι εξακολουθούν να μιλάνε για τις νίκες που χρειάζονται οι «ερυθρόλευκοι» προκειμένου να περάσουν στην επόμενη φάση.

Δηλαδή υπολογίζουν ότι η ομάδα θα τρέξει κάποιο φοβερό σερί και στο τέλος θα κάνει πάλι το θαύμα της! Πώς όμως μπορεί να συμβεί αυτό σε μια σεζόν που το μεγαλύτερο σερί που έχει κάνει ο σύλλογος του Πειραιά είναι οι 2 νίκες; Την απάντηση βρείτε τη μόνη σας.

Απλά σκεφτείτε ότι ακόμα και οι παίκτες στις δηλώσεις τους μετά τους αγώνες τονίζουν πλέον ότι ο στόχος της ομάδας είναι το επόμενο ματς. Το είπε πρώτος ο Γιώργος Μπαρτζώκας, το συμμερίζονται πλέον άπαντες μέσα στην ομάδα. Αυτός είναι ο μοναδικός ρεαλιστικός στόχος και το να μετράμε τις πιθανότητες πλέον μόνο κακό κάνει.

Φυσικά και μια ομάδα πρέπει να έχει στόχους για να παραμένει ανταγωνιστική. Πρέπει όμως αυτοί να είναι και ρεαλιστικοί. Πιστεύει λοιπόν κάποιος ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να κάνει 11 νίκες στα 13 παιχνίδια που απομένουν;