Σφαιρόπουλος: «Όλοι γνωρίζουμε την καριέρα και την ποιότητα του Στούντεμαϊρ»

Ο Έλληνας πρώην τεχνικός και του Ολυμπιακού, προέβη σε δηλώσεις σχετικές με τον ερχομό του βετεράνου πάουερ φόργουορντ Αμάρε Στούντμαϊρ, λίγες ώρες πριν το δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι της ομάδας του στο Μόναχο εναντίον της Μπάγερν για την 21η «στροφή» της Ευρωλίγκας.

Σφαιρόπουλος: «Όλοι γνωρίζουμε την καριέρα και την ποιότητα του Στούντεμαϊρ»

Την ευκαιρία να καθοδηγήσει τεχνικά ένα τεράστιο όνομα του ΝΒΑ, τον Αμάρε Στούντεμαϊρ, στα 37 χρόνια του πλέον, θα έχει ο Γιάννης Σφαιρόπουλος. Όπως έγινε γνωστό την Τετάρτη (22/1), o Αμερικανός πάουερ φόργουορντ με ισραηλινό διαβατήριο, που φόρεσε για οκτώ σεζόν τη φανέλα των Φοίνιξ Σανς -ανάμεσα σε άλλες ομάδες- υπέγραψε στην Μακάμπι Τελ Αβίβ, προπονητής της οποίας διατελεί ο πρώην τεχνικός του Ολυμπιακού.

Μακάμπι Τελ Αβίβ: Ανακοίνωσε Στούντεμαϊρ!

Ο Σφαιρόπουλος δήλωσε για το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας του Ισραήλ: «Είμαι πολύ χαρούμενος που μπορέσαμε να πάρουμε τον Αμάρε Στούντεμαϊρ. Θα μας βοηθήσει τόσο στο πρωτάθλημα, όσο και στη EuroLeague. Όλοι γνωρίζουμε την τεράστια καριέρα του, την ποιότητά του, και ελπίζουμε πως θα είναι σε καλή κατάσταση για να μας βοηθήσει».

Η Μακάμπι αγωνίζεται στο Μόναχο απόψε (23/1, 21:30), με στόχο απέναντι στην Μπάγερν, την 15η νίκη της σε 21 αγωνιστικές. Η Μακάμπι διανύει την καλύτερη σεζόν της τελευταίας δεκαετίας στη EuroLeague, υπό την τεχνική ηγεσία του Γιάννη Σφαιρόπουλου, καθώς βρίσκεται στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, με 14 νίκες - 6 ήττες, ισόβαθμη με την πρωταθλήτρια Ευρώπης ΤΣΣΚΑ Μόσχας και την Μπαρτσελόνα. Πρωτοπόρος παραμένει η Αναντολού Εφές με 17-3, ενώ στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Ρεάλ Μαδρίτης με 15-5, οι οποίες έρχονται αντιμέτωπες το βράδυ της Παρασκευής (25/1, 22:00).